V Godiču obeležili začetek gradnje rekreacijsko-turističnega centra

0
5547
Vir: Občina Kamnik 13.november 2015

Župan Marjan Šarec se je skupaj z občinskim svetnikom ter predsednikom Odbora za podjetništvo in turizem Občine Kamnik Urbanom Bergantom, v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Francijem Kramarjem in vodjem projekta ter direktorjem podjetja Palmieri d.o.o. Matjažem Zormanom dopoldan udeležil začetka gradnje rekreacijsko-turističnega centra, ki se nahaja na obrežju Kamniške Bistrice, v idilični vasici Godič.

Ob vznožju čudovitih Kamniško-Savinjskih Alp, v idilični vasici Godič, kjer vam čist gorski zrak napolni pljuča, nastaja rekreacijsko-turistični center. Kamp, kot ga radi imenujejo, naj bi bil namenjen športnim, etnološko in trajnostno obarvanim aktivnostim za vse generacije. Gradnja centralnega in, kot je načrtovano, edinega trajnega objekta, nekakšne kopije pastirskega stanu na Veliki planini, je še v fazi izgradnje. Projekt, katerega nosilec je podjetje Palmieri d.o.o., se razteza na približno treh hektarih gozdno-travnatih površin. Leseni brunarici oziroma mobilnemu objektu, ki služi kot arhitektura in simbolika zaklada naše občine – Velike planine in v pomanjšani izvedbi nudi nepozabna doživetja od pastirskih koč do kapelice Marije Snežne ter še mnogo več, pa se bodo čez čas pridružile podobno zasnovane mobilne hišice. Objekti bodo leseni, montažni in kriti s skodlami, les pa bo uporabljen kot konstrukcija in kot fasada.

godic_palmieri (2)

V uvodu je vodja projekta in direktor podjetja Palmieri d.o.o. Matjaž Zorman, predstavil projekt, ki je šele začetek njihove zgodbe: »Predvidevamo, da bo projekt do polovice dokončan v mesecu maju 2016. Rad bi se zahvalil županu Marjanu Šarcu, ker je v začetku podprl projekt, kar nam je dalo nov zagon,« je še dodal.

godic_palmieri (1)Župan Marjan Šarec je poudaril, da je Občina Kamnik že od samega začetka podprla projekt z velikim zanimanjem. V upanju, da bo to še dodaten biser v mozaiku kamniškega turizma, je podjetju Palmieri d.o.o. zaželel uspešno delo v nadaljevanju, predvsem pa veliko obiskovalcev, ki si bodo kamniški zaklad lahko ogledali na zanimiv in edinstven način.

godic_palmieri (5)

Oglasno sporočilo