Podelitev nagrad najboljšim in pregled delovanje KIKštarterja v letu 2015

0
6054

KIKŠtarter je coworking podjetniški center, ki deluje v okviru Mladinskega centra Kotlovnica Kamnik, v prvem od več kot sto objektov nekdanje smodnišnice, Kemične industrije Kamnik. Prav zato je nekdanja kratica KIK sestavni del imena.

Cilj podjetniškega centra je ustvariti kreativno okolje za razvoj poslovnih idej. V lanskem letu smo organizirali preko 60 dogodkov, poslovnih predavanj, startup delavnic, srečanja s »poslovnimi angeli« in še mnogo zanimiv dogodkov. Vsi dogodki v KIKŠtarterju so bili brezplačni.

V KIKštarterju ima trenutno svojo mizo oziroma pisarno 11 različnih ekip, veliko je tudi uporabnikov, ki KIKŠtarter uporabljajo brezplačno, se udeležujejo delavnic in posvetovanj z mentorji za razvoj poslovnih idej. Odziv mladih podjetnikov je odličen in z gotovostjo lahko rečemo, da se je coworking center v Kamniku prijel. Delovanje stanovalcev in uporabnikov v KIKŠtarterju temelji na sodelovanju, enakopravnosti in interdisciplinarnem razvijanju idej. Tako si uporabniki izmenjujejo izkušnje in si med seboj pomagajo ter tako sledijo načelom coworkinga.

Konec leta smo organizirali novoletno srečanje uporabnikov, podpornikov in stanovalcev KIKŠtaterja, kjer smo podelili nagrade in priznanja ekipam, ki so v letu 2015 najbolj izstopale.

Nagrade in priznanja smo podelili v štirih kategorijah:

NajPitch 2015 po izboru poslovnih angelov – HS Plus d.o.o, Rok Slapar in Aleš Hrovat;
Naj Sodelovnik 2015 po izboru stanovalcev KIKštarterja – Natalija Kunste;
Naj projekt 2015 – Rok Colarič ter
Naj podpornik 2015 – Urban Bergant, Elektrina d.o.o.

KIKŠtarterju je v letu 2015 uspelo ustvariti kreativno okolje za razvoj poslovnih idej. Mladim želimo tudi v letu 2016 omogočiti več samozaposlitev, sodelovanje na realnih projektih ter pomagati pri razvijanju poslovnih idej.

Naj_Sodelovnik_2015_-_Natalija_Kunstek-001

Natalija Kunste

Naj_Pitch_-_Rok_Slapar_Ale_Horvat-001Rok Slapar in Aleš Hrovat

Naj_podpornik_-_Urban_Bergant_Elektrina-001Urban Bergant, Elektrina d.o.o.

Besedilo in fotografije: Matjaž Jug

Oglasno sporočilo