Kronika na območju Policijske postaje Kamnik od 4.1. do 10.1.2016

0
3283

4. 1. 2016
Svoj davek je zahtevalo novo krožišče v Volčjem Potoku. K sreči je bila zvita le pločevina.

5. 1. 2016
Policisti so ob 01.21 obravnavali vlom v trgovino, ki je v sklopu trgovskega centra. Neznanci so razbili izložbeno steklo trgovine in iz nje odtujili več kosov smuči in oblačil. Na podlagi zbranih obvestil in hitri akciji so policisti storilce zaustavili na Rodici. Storilcem je bila na podlagi 157/2 člena ZKP odvzeta prostost, odrejeno pridržanje in opravljeno zaslišanje. 6. 1. 2015 so bili privedeni k dežurnemu preiskovalnemu sodniku na Okrožno sodišče v Ljubljani. Enega od njih je pristal v priporu na, druga dva pa v hišnem priporu.

7. 1. 2016
V noči iz 6. na 7. 1. 2016 je neznanec na Perovem iz tovornega vozila odtujil več kosov delovnega orodja in pripomočkov v skupni vrednosti okoli 8000 EUR. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na Okrajno sodišče v Domžalah.

Policisti so ob 19.04 obravnavali drzno tatvino v trgovini na Ljubljanski cesti. Neznanec je vstopil v prodajalno, pristopil do blagajničarke in od nje zahteval denar. S pridobljenim plenom je nato s kraja zbežal. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in pregledali posnetke na varnostni kameri. Po končani preiskavi bo o storjenem kaznivem dejanju obveščeno sodišče.

Ob 21.52 je bil prejet klic, da sta se na poti od Brane proti Kamniškemu sedlu izgubili planinki. Člani GRS Kamnik so se takoj lotili reševanja. Reševalci so planinki naši v jutranjih urah in ju nepoškodovani, a premraženi, varno pospremili v dolino.

8. 1. 2016
Neznanec je na Ljubljanski cesti od 23. 12. 2015 do 8. 1. 2016, na parkirnem prostoru, z neznanim orodjem, odprl zadnja vrata tovornega vozila in iz njega odtujil več kosov električnega orodja. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba.

10. 1. 2016
Policisti so v Kamniku obravnavali spor izven zakonskih partnerjev. Strasti so pomirili in najbolj vročekrvni kršiteljici zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

V Komendi pa so se strasti vnele na Zimski ligi v malem nogometu. Enemu od tekmovalcev ni bilo všeč sojenje in se je neprimerno znesel nad sodnikom. Za tako neprimerno obnašanje na športnem dogodku bodo policisti kršitelju napisali globo.

Oglasno sporočilo