Žulj tedna Občine Kamnik (12.1.2016)

0
3005

Ker je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš “Žulj tedna“. Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

VPRAŠANJE

Občana zanima, kakšen je postopek in kakšne so možnosti zaposlitve iz naslova javnih del, ki jih financira Občina Kamnik v letošnjem letu.

ODGOVOR OBČINSKE UPRAVE

Občina Kamnik je tudi letos finančno podprla področje javnih del z delnim sofinanciranjem programov, iz tega naslova bo Občina Kamnik preko javnih del zaposlila: 10 oseb za urejanje javnih površin, 1 osebo v Medobčinskem muzeju Kamnik, 3 osebe v Reciklarnici-Društvo Grunt (socialno podjetništvo), 3 osebe vDomu starejših občanov Kamnik, 2 osebi v Ciriusu Kamnik, 3 osebe na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik, 2 osebi v Društvu Sožitje Kamnik in 1 osebo vDruštvu staršev otrok s posebnimi potrebami. Občina Kamnik, kot naročnik javnih del, mora prispevati vsakemu zaposlenemu, ki je vključen v program javnih del, 35-odstotni delež minimalne plače ter regres za letni dopust. V ta namen je letos zagotovljenih 100.000 evrov.

Vse zadeve iz naslova zaposlitve preko javnih del se vršijo na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje, ki brezposelne osebe napoti izvajalcem javnih del, le-ti pa nato izberejo najprimernejše kandidate.

Vsi zainteresirani občani se lahko za dodatne informacije obrnejo na Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, Urad za delo Kamnik, Snežana Golob, telefon: 01/8316-151.

Oglasno sporočilo