Kronika na območju Policijske postaje Kamnik (11. 1.-17.1.2016)

0
3301

  • 11. januar 2016

Na Policijski postaji Kamnik se je oglasila občanka, ki je prijavila, da so ji v Španiji odtujili mobilni telefon, kontaktne ključe njenega osebnega avtomobila innekaj gotovine. S tem je oškodovana za približno 200 evrov.

  • 12. januar 2016

Policisti Policijske postaje Kamnik so bili obveščeni o prometni nesreči v Podborštu pri Komendi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila zapeljal izven vozišča in pri tem trčil v drevo. Ob tem se je lažje telesno poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan v zdravstveni dom. Na vozilu je nastala materialna škoda za približno 3.000 evrov. Povzročitelju vozniku bo izdan plačilni nalog zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča.

Policisti Policijske postaje Kamnik so obravnavali tudi prometno nesrečo izven naselja Špitalič, kjer je voznica osebnega avtomobila zapeljala v obcestni jarek in se je njeno vozilo prevrnilo na streho. Tudi tu je nastala je materialna škoda na vozilu, voznica pa je zaradi lažjih telesnih poškodb zdravniško pomoč iskala sama. Zaradi nepravilne vožnje ji je bil izdan plačilni nalog.

  • 13. januar 2016

Policisti Policijske postaje Kamnik so obravnavali vlom v novogradnjo v okolici Kamnika. Neznani storilec je z razbijanjem stekla na vhodnih vratih prišel v notranjost novogradnje, kjer je odtujil več kosov gradbenega orodja v skupni vrednosti 8.300 evrov.Policisti v zvezi z dogodkom še zbirajo obvestila in bodo o ugotovitvah seznanili okrožno državno tožilstvo.

V stanovanju enega izmed blokov v Kamniku so policisti opravili intervencijo, kjer je prišlo do spora med bratom in sestro, ki sta pri tem vpila in žalila drug drugega. Obema je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

  • 14. januar 2016

Policisti Policijske postaje Kamnik so bili obveščeni, da je na enem izmed parkirišč pred stanovanjskim blokom v Kamniku nekdo poškodoval osebni avtomobil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec, z neznanim predmetom namerno poškodoval pokrov motorja, streho in prtljažnik vozila ter s tem oškodovanki povzročil za približno 400 evrov materialne škode. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo za poškodovanje tuje stvari.

  • 15. januar 2016

Policisti so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo v Kamniku, kjer je neznani storilec z lomljenjem cilindrične ključavnice poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo, kar mu ni uspelo in je od dejanja odstopil. Oškodovanki je s poškodbo ključavnice povzročil za približno 100 evrov materialne škode. Podana bo kazenska ovadba.

Policisti so bili poslani v Palovče, kjer je voznici osebnega vozila med vožnjo zagorel avto. Na kraj so prišli tudi gasilci PGD Kamnik, ki so vozilo pogasili. Na vozilu je nastala materialna škoda za približno 500 evrov. Ker je bila tuja krivda izključena, bodo policisti poslali poročilo na okrožno državno tožilstvo.

  • 16. januar 2016

Eden izmed gostov gostinskega lokala v Kamniku se je nespodobno vedel do natakaricein jo žalil. Policisti Policijske postaje Kamnik so gosta pomirili in mu za kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

  • 17. januar 2016

Policisti Policijske postaje Kamnik so bili obveščeni, da je bila zaradi slabih vremenskih razmer ustavljena nihalka na Veliko planino, kjer je ostalo tudi približno 70 oseb. Na kraj so, poleg gasilcev PGD Kamnik, predstavnikov civilne zaščite in članov Društva gorske reševalne službe Kamnik, odšli tudi policisti, ki so skupaj z omenjenimi službami pomagali pri prevozu oseb nazaj v dolino.   

Oglasno sporočilo