Filmi kluba Mavrica v Kinoteki

0
3023

V ponedeljek, dne 17. oktobra letos so bili v dvorani Slovenske  KINOTEKE  v Miklošičevi ulici  v Ljubljani predvajani ljubiteljski filmi  foto in filmskega kluba MAVRICA IZ   Radomelj. Za projekcijo v dvorani Kinoteke je bilo izbranih 9 dokumentarnih in igranih kratkih filmov izmed  55, kolikor so jih člani kluba  letos oddali v hrambo, oz. v čuvanje Slovenskemu filmskemu arhivu pri Državnem arhivu Slovenije.

Za uvod v prikazovanje »mavriških« filmov je bil v dvorani Kinoteke  uvodni razgovor, v katerem so sodelovali: JANEZ MEGLIČ, pobudnik telekiniranja in arhiviranja amaterskih filmov,  magister LOJZ TRŠAN, vodja Slovenskega filmskega  arhiva in  JANEZ KOSMAČ, predsednik  kluba Mavrica. V razgovoru so se dotaknili zgodovine, pomembnosti in problematike  amaterskega filma v Sloveniji,  predsednik  »Mavrice« pa je predstavil  klub in njegove dejavnosti ter številne probleme, s katerimi se  člani  spopadajo. Eden od perečih problemov  je tudi kvalitetno hranjenje in arhiviranje  posnetih filmov, zato je bila zelo dobrodošla pobuda za arhiviranje filmov v Slovenskem filmskem arhivu.

Obisk na prvi predstavitvi naših filmov v Kinoteki je bil nad našimi pričakovanji. Veseli smo bili zlasti naših nekdanjih članic in članov ter zvestih obiskovalcev naših prireditev, filmskih večerov in razstav v Radomljah, Domžalah, Mengšu, Kamniku, itd. Zahvaljujemo se vsem, ki  nam dajete moč in veselje, da kljub številnim težavam še vztrajamo. Na koncu še zahvala za  vso pomoč,  spodbudo, svetovanje in sodelovanje gospodoma Janezu in Gregorju Megliču ter magistru Lojzu Tršanu.

Hvala  jim. HVALA Vam.

Foto: Iztok Končina

Oglasno sporočilo