Olimpija boljša od Radomelj

0
2297

Radomljani so se na drugi pripravljalni tekmi letos na Kodeljevem pomerili z ljubljansko Olimpijo. Rumeni so tako kot na tekmi proti Domžalam prejeli pet zadetkov in klonili z identičnim rezultatom (5-1). Častni zadetek je v drugem dosegel povratnik v moštvo Luka Cerar.

Trener Djuranović je glede na tekmo proti Domžalam opravil štiri spremembe v začetni enajsterici: namesto Avblja je začel Šipek, Ivačič je dobil prednost pred Andrićem, Rems predZukićem, Hlede pa pred Primcem. Na obračunu jesenskih prvakov prve in druge lige so bili prvi od začetka srečanja v terenski premoči, povedli pa so v 12. minuti, ko je po podaji Alvesa s kota lastno mrežo zatresel Rems. Slednji je tri minute kasneje napravil prekršek nad Hentyjem za najstrožjo kazen, izkoristil pa jo je Kronaveter.

Po pol ure igre so Zmaji še povišali vodstvo, tokrat je po lepi akciji Hentyja, Alvesa in Zajcaslednji zadel za 3-0. Tri minute pred iztekom prvega dela srečanja je najstrožjo kazen, ki jo je priboril Zajc, v zadetek spremenil Henty. Peti zadetek je Olimpija dosegla v 55. minuti, potem ko je Klinar z desne strani poslal žogo v kazenski prostor, tokrat pa je svojega vratarja premagalLidjan. Radomljani so po opravljenih menjavah le prišli do zadetka. V 86. minuti je Cerarprestregel žogo na približno 30 metrih od vrat Šelige, izmenjal podajo z Avbljem in sam prišel pred ljubljanskega čuvaja mreže ter žogo mimo njega poslal v mrežo.

V petek, 28. januarja se bodo Radomljani še tretjič na pripravljalnih tekmah pomerili s prvoligaško ekipo. Ob 14.30 bodo v Velenju stopili na igrišče skupaj z igralci Rudar Velenja. Domačim navijačem se bodo prvič letos predstavili v petek, 5. februarja, ko bodo gostili ekipo novomeške Krke.

Športni park Kodeljevo, 27. januar ob 14.30
OLIMPIJA LJUBLJANA – KALCER RADOMLJE 5-1 (4-0)
Sodnik
: Dejan Balažič
Strelci: Rems (ag) 12., Kronaveter 15. (11-m), Zajc 30., 42. (11-m), Lidjan 55. (ag); Cerar 86.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Lidjan, Jazbec, Rems, Hlede, Jakovljević, Barukčič (K), Šipek, Stoiljković, Gajić, Osmanaj. Igrali so še: Andrić, Zukić, Avbelj, Primc, Kosec, Zorc, Zupanc, Đokić, Ajdinović, Cerar, Trdin.

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo