Kljub prednosti ostali praznih rok

0
1114

Gostovanje št. 12 se ni izšlo po načrtih. Rumeni bojevniki so v dvoboju z ljubljanskim Bravom kljub prednosti, za katero je z osmim golom v letošnji sezoni poskrbel Slobodan Vuk, na koncu ostali praznih rok.

Glavni trener Andrej Razdrh je po končanem srečanju 24. kola, kjer sta prednost rumene družine izničila domača David Brekalo in Roko Baturina, dejal: ”Če današnjo tekmo primerjamo s potekom celotne sezone, so to Domžale. Kronološko od poletja naprej. Gre za identično zadevo, ki se nam pojavlja že ogromno časa. Težave po isti strani, na isti način. Sprašujemo se, zakaj, kako, ampak dogaja se, da dobro delujemo, kontroliramo igro, povedemo oziroma je tekma izenačena, potem pa se nam pripetijo individualne napake, ki so očitno povezane ali s kvaliteto ali z mladostjo ali s koncentracijo.”

Nadaljeval je: ”Preteklo koledarsko leto smo končali s tremi zaporednimi zmagami, čez zimo malce spremenili podobo ekipe, nato pa so prišle tekme spomladanskega dela sezone, kjer nas ni nihče nadigral, ampak se sami premagujemo. Dvoboj z Bravom smo imeli pod nadzorom. Zadeli smo za 1:0, nato pa zelo hitro prejeli naiven zadetek. Sledila je že videna napaka in stvar se je ponovila. Potrebno je delati. Fantom ni kaj očitati, saj so pošteno odigrali, so pa tukaj potem prisotni številni dejavniki, kjer se praktično vse poruši v končnici tekme, ko te nikjer ne nagradi. Ko daš maksimum, ko si nečemu blizu in ti nekdo nekaj vzame, je vedno težko, vendar nova tekma je na sporedu že v soboto.”

Kazen štirih tekem prepovedi igranja je dokončno prestal kapetan Senijad Ibričić, ki se bo proti Aluminiju vrnil v moštvo: ”Očitno nam kapetan zares ogromno pomeni. Tako psihološko, kot tudi v sami igri. Tekem je še veliko, časa za paniko ni, ampak potrebno je sprejeti dejstvo, da nismo v situaciji, ko lahko kogarkoli podcenjujemo. Ekipa se tega zaveda, enostavno potrebujemo pozitiven šok in mislim, da bodo stvari šle na bolje. Karakterja je v moštvu kar nekaj, vendar največkrat je tako, da kolikor je najšibkejši člen močan, toliko je močna ekipa. Pri nas mislim, da enostavno nekje padamo. Sam točno vem kje. V našem prvenstvu se da, zmagaš dve tekmi in si že v pozitivnem trenutku, vendar je najprej potrebno priti do teh dveh zmag. Pozitivno je, da nismo nikjer bili nadigrani, ampak si sami vse uničimo,” je povedal Razdrh.

Časa za obžalovanje ni. Nogometaši Domžal bodo novo prvenstveno tekmo odigrali že v soboto, ob 15. uri, ko v domači Športni park prihaja NK Aluminij.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here