Zec za zmago in mojstrovina Črnica

0
2804
Za nogometaši Domžal je še druga pripravljalna tekma v dveh dneh. Po petkovem remiju brez golov proti gruzijski Čihuri, so se rumeni, ki so tokrat nastopili v modrih dresih, danes pomerili z ukrajinskim prvoligašem Metalistom iz Harkova. Trener Luka Elsner je na perfektno pripravljenem igrišču v bližini mesta Side v ogenj poslal svojo najmočnejšo zasedbo.

”Že ob prihodu na prizorišče je bilo prisotno zadovoljstvo, saj smo prišli na vrhunsko pripravljeno zelenico. Le redko igrišče v Sloveniji ima tako kvalitetno travnato podlago,”navdušenja nad ”tepihom” ni skrival domžalski strateg, ki je imel v uvodnem delu srečanja kar precej pripomb nad igro svojih varovancev. Ukrajinci so nekajkrat nevarno zapretili proti vratom Axela Maravala, v 35. minuti, ko so Domžalčani že vzpostavili ravnovesje, pa je prečko stresel Ivan Zotko: ”Tekme nismo začeli najbolje, saj smo uvodnih dvajset minut naredili veliko napak. Potem smo se uspeli stabilizirati in držati žogo v svoji posesti. Gibanje na igrišču je bilo boljše in začeli smo si ustvarjati priložnosti,” je pojasnil Elsner.

Domžalčani so edini gol na tekmi dosegli v 38. minuti, ko je po natančni podaji Jureta Balkovca iz neposredne bližine žogo z glavo v mrežo pospravil kapetan Darko Zec. Še pred tem pa je zablestel Matic Črnic, ki je z mojstrskim preigravanjem osmešil ukrajinsko obrambo. Imenitni potezi je na žalost zmanjkala pika na i, saj Mariborčan pred vrati nasprotnika ni natančno podal do svojih soigralcev: ”Na treningih vse več delamo z žogo in to se je poznalo tudi na tekmi. Veliko vadimo prehode iz obrambe v napad. Na treningih uigravamo določene akcije, ki jih poizkušamo na tekmah čim bolje izvesti. S prikazano igro smo zadovoljni. Proti kakovostnemu nasprotniku smo pokazali veliko dobrih lastnosti. Igrišče je bilo vrhunsko pripravljeno in vsako tekmo bi si želel igrati na takšni travnati podlagi. Vidno je bilo, da so noge še malce težke, ampak tudi to se bo v prihodnje popravilo.Počasi bo vse prišlo na svoje mesto,” je povedal 23-letni krilni napadalec, ki že slab mesec dni pred nadaljevanjem prvenstva kaže zelo dobro formo: ”Trudim se po najboljših močeh. Zelo dobro treniramo in zaradi dobre pripravljenosti je moja samozavest narasla. S trenutno formo se ne smem zadovoljiti. Še naprej moram trdo trenirati in se razvijati stopničko po stopničko.”

Ukrajinci so v drugem polčasu nastopili z novo enajsterico, ki je bila večino časa v podrejenem položaju. Edini strel v okvir vrat je sprožila šele v 86. minuti, a vratar Maraval pri obrambi ni imel težkega dela: ”Ko smo nehali grešiti v oddaji žoge in ko smo v nadaljevanju dvakrat ali trikrat uspeli povezati 15 do 20 podaj, se je razmerje moči na igrišču obrnilo v našo smer. Ukrajinci so imeli težave pri pokrivanju prostora. Vedno smo imeli igralca več, kar sicer ni pripeljalo do čistih priložnosti za gol, a smo bili vseeno dobro postavljeni za zadrževanje žoge. Na večini igralnih položajih smo zelo dobro delovali. Nasprotniku smo dopustili zelo malo priložnosti. Glede na obdobje priprav smo prikazali zelo dobro predstavo. Tudi na fizičnem področju nismo imeli težav in smo vseh devetdeset minut odigrali v visokem ritmu. Še več, ritem igre smo celo stopnjevali. Vesel sem zmage proti nasprotniku, ki ima v evropskem nogometu določen ugled. V tem trenutku je za našo samozavest in prepričanje, da gremo v pravo smer, zmaga zelo pomembna,” zadovoljstva ni skrival 33-letni strateg.

Luka ElsnerDvakratni državni prvaki bodo nedeljo izkoristili za regeneracijo: ”Za igralci je ogromno opravljenega dela. Noge so bile utrujeno, a smo jih uspeli toliko osvežiti, da so bili danes sposobni veliko preteči. Zaslužijo si dan za regeneracijo in sprostitev z izletom v Antalyjo. Na ta način bodo morda za trenutek odmislili, da smo skupaj 24 ur na dan. V ponedeljek pa se začne zaključni del naših priprav in hitro bosta prišli preostali tekmi v Turčiji. Upam, da ju bomo odigrali v enakih pogojih, saj se le na takšni podlagi lahko razvija pravi nogomet,” je zaključil Elsner. Domžalčani bodo naslednjo pripravljalno tekmo odigrali v torek, ko se bodo pomerili z bolgarskim Levskim iz Sofie.

Grega Krmavnar

Oglasno sporočilo