Kronika na območju Policijske postaje Kamnik (6.2. – 14.2.2016)

0
3046
  • 6. februar

Policisti smo prejeli prijavo kaznivega dejanja zalezovanje. Ugotovljeno je bilo, da je osumljenec na osebni avtomobil oškodovanca namestil GPS sledilno napravo, s katero si je pomagal pri sledenju in nadlegovanju dveh oškodovancev. Opravljen je bil ogled vozila in zasežena sledilna naprava. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper znano osebo podali kazensko ovadbo.

  • 7. februar

Obveščeni smo bili, da je v eni izmed trgovin trgovskega centra Qlandija v Kamniku, neznanec odtujil več kozmetičnih izdelkov. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec dejansko odtujil enajst parfumov v skupni vrednosti 570,89 evrov. Policisti o storilcu še zbiramo obvestila.

  • 8. februar

V stanovanjski hiši v Šmartnem v Tuhinju je prišlo do dimniškega požara. Policisti so ugotovili, da so se vnele saje v dimniku. Na kraj so prišli tudi štirje gasilci PGD Kamnik in šest gasilcev PGD Šmartno v Tuhinju. Nastala je manjša materialna škoda, tuja krivda je izključena, sledi pa poročilo na pristojno državno tožilstvo.

Policisti so v Šmarci obravnavali kaznivo dejanje fizično nasilje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je nekdanji partner, ki je kazal znake alkoholiziranosti, verbalno in fizično obračunal z nekdanjo ženo. Ta je ob tem utrpela telesne poškodbe, zdravniško pomoč pa je sama iskala v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik. Ker je bil storilec že večkrat obravnavan za omenjena dejanja, mu je bila skladno z določili 60. člena Zakona o naloga in pooblastilih policije izrečena prepoved približevanja.  Kljub izrečeni prepovedi o približevanju osumljenec tega 9. 2. 2016 ni upošteval, zato so mu policisti izrekli globo v višini 300 evrov. A tudi to ni storilca odvrnilo od neupoštevanja odredbe, saj je istega dne ponovno kršil prepoved približevanja, takrat pa so mu policisti odvzeli prostost in ga pridržali.

  • 9. februar

V naselju Tunjice smo policisti Policijske postaje Kamnik obravnavali prometno nesrečo z udeležbo avtobusa. Voznik slednjega namreč ni vozil po svojem smernem vozišču in je trčil v sprednji levi del nasproti vozečega osebnega vozila. V avtobusu je bilo dvajset otrok, vendar nihče ni bil telesno poškodovan. Nastala je materialna škoda za približno1.000 evrov. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

  • 10. februar

Na Policijski postaji Kamnik je oškodovanec prijavil kaznivo dejanje goljufije. Policist je v razgovoru ugotovil, da je neznanec na spletu zlorabil njegovo bančno kartico in med 26. 12. 2015 in 27. 12. 2015 opravil več spletnih transakcij. Nastala je materialna škoda v skupni vrednosti 444,50 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

  • 11. februar

Policisti so v križišču pri Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik obravnavali prometno nesrečo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega vozila v križišču Šolske ulice in regionalne ceste Duplica-Kamnik trčila v pešca, ki je za utrpel hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik odpeljan v Urgentni blok Kliničnega centra Ljubljana. Prometno nesrečo so obravnavali policisti Postaje prometne policije Ljubljana.

  • 12. februar

V naselju Soteska so policisti Policijske postaje Kamnik obravnavali prometno nesrečo.Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica z osebnim vozilo v kraju Soteska zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala izven vozišča in obstala v obcestnem jarku. Na kraj so prišli tudi gasilci PGD Kamnik in z dvigalom dvignili vozilo iz jarka. Nastala je materialna škoda za približno 2.000 evrov, povzročiteljici pa je bila izrečena globa po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

Na Policijsko postajo Kamnik se je oglasil občan in podal prijavo kaznivega dejanja zloraba osebnih podatkov. V razgovoru je bilo ugotovljeno, da je neznana oseba ustvarila elektonski naslov na ime oškodovanca in v podjetje podala povpraševanje za nakup turistične usmerjevalne table ter tako zlorabila osebne podatke oškodovanca. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

  • 13. februar

Policisti Policijske postaje Kamnik so na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročitelj prometne nesreče je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil osebne podatke, policisti zato nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

  • 14. februar

Policisti Policijske postaje Kamnik so obravnavali več vlomov v osebne avtomobile na mestnih ulicah v Kamniku. V vsa vozila je bilo vlomljeno na isti način, in sicer z razbijanjem stekla na voznikovih vratih. Iz vozil so bili odtujeni različni premeti. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Oglasno sporočilo