Kronika na območju Policijske postaje Kamnik (15.2. – 21.2.2016)

0
3410
  • 15. februar

Policisti Policijske postaje Kamnik smo prejeli prijavo kaznivega dejanja Grožnja. Ugotovljeno je bilo, da je neznana oseba med 7. 2. 2016 in 20. 2. 2016 s telefonske številke pošiljala SMS sporočila z grozilno vsebino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

  • 16. februar

Policisti smo prijeli prijavo občana o kršitvi Zakona javnega reda in miru v Črni pri Kamniku. Policist je v razgovoru ugotovil, da je občan verbalno napadel sostanovalko, za kar pa je prejel plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

  • 17. februar

Policisti smo bili obveščeni o tatvini žlebov iz stanovanjske hiše na eni izmed Kamniških ulic. Na kraju ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči iz stanovanjske hiše s poslovnim prostorom odtujil okoli 15 metrov okrogle odtočne cevi. Nastala je materialna škoda za približno 500 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

  • 18. februar

Policisti smo prijeli prijavo kaznivega dejanja ponarejanja listin. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je oškodovanec prejel s strani Okrajnega sodišča sklep o služnostni pravici, nad delom njegovega zemljišča. Ker mu zadeva ni bila poznana, je preverjal, pri tem pa ugotovil, da je bila pri notarki overjena pogodba o ustanovitvi služnosti med njim in družbo. Ko si je ogledal pogodbo je ugotovil, da so na njej dejansko navedeni njegovi podatki, prav tako naj bi bila podpisana z njegove strani, kar pa oškodovani ni storil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

  • 19. februar

Policisti so v križišču pri Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik obravnavaliprometno nesrečo s smrtnim izidom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila znamke Audi A3 vozil iz smeri Kamnika proti Perovem, v križišče RC 225 Duplica–Kamnik in Šolske ulice pa naj bi po izjavah prič zapeljal pri rdeči luči na semaforju ter trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo iz smeri Novega trga proti Šolski ulici. Po trčenju je vozilo povzročitelja odbilo v varovalno ograjo in tam tudi obstalo. Prometno nesrečo so obravnavali policisti Prometne policije iz Ljubljane.

Policisti so v naselju Markovo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Na kraju ugotovljeno, da  je neznani storilec vlomil skozi vrata terase dnevne sobe in prišel v notranjost hiše. Pregledal je prostore in iz predala nočne omarice odtujil denar in zlatnino v skupni vrednosti približno  3.500 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

  • 20. februar

Policisti Policijske postaje Kamnik so obravnavali prometno nesrečo, in sicer izven naselja Soteska. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica z osebnim avtomobilom vozila iz smeri Soteske proti Kamniku in v desnem ovinku zapeljala v obcestno muldo, pri tem pa izgubila nadzor nad vozilom. Voznico osebnega vozila je zaneslo v nabrežino, vozilo pa je obrnilo na streho in tako obstalo ob robu vozišča. Voznica in sopotnica v vozilu sta bili lažje telesno poškodovani in z reševalnim vozilom Zdravstvenega doma Domžale odpeljani v Urgentni blok Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Povzročiteljici je bila izrečena globa po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

  • 21. februar

Policisti so v naselju Šmarca obravnavali vlom v trgovino Tuš. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec ob 21.06 s primernim orodjem na vzvod odprl drsna vhodna vrata trgovine, v vetrolovu je razbil stransko steklo in si tako omogočil vstop v notranjost trgovine, kjer je izpod blagajniškega pulta izvršil tatvino večje količine cigaret različnih znamk. Nastala je materialna škoda za približno 4.000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Oglasno sporočilo