Odbojkarice tudi z Vitalom uspešne

0
2747
Odbojkarice Calcita Ljubljane so v 7. krogu modre skupine v 1. DOL za ženske v dvorani na Galjevici kot gostujoča ekipa premagale domači UOK Vital. V petek se bodo Calcitovke na zaključnem turnirju srednjeevropske lige v polfinalnem obračunu pomerile z Novo KBM Branikom. Tekma bo v dvorani Lukna v Mariboru.

UOK Vital Ljubljana – Calcit Ljubljana  3:0 (-14, -16, -18)

Ljubljana – Dvorana Krim na Galjevici, gledalcev 50, sodnika: Tomec (Novo mesto) in Luzar (Kočevje).

UOK Vital Ljubljana: Mijoč 16, Handanović 5, Čotar 1, Dolenc – libero, Zaplotnik 3, Pavič 2, Crnjac, Janežič – libero, Arnež 1, Flego. Trener: Gregor Rozman.

Calcit Ljubljana: Grudina 9, Božič, Vrhovnik, Igličar, Forštnarič, Kučej 13, Kostić 14, Hribar, Jerala – libero, Turk, Potokar 10, Koleva 13, Van de Vyver 1. Trener: Gašper Ribič.

Aktualne državne prvakinje so v modri skupini edina ekipa tudi po obračunu v dvorani na Galjevici. Vitalovke so tako še četrtič v letošnji sezoni morale priznati premoč calcitovk, ki jih konec prihodnjega tedna v Mariboru čaka zaključni turnir srednjeevropske lige, ko se bodo v petek v polfinalu pomerile z Novo KBM Branikom.

V uvodnem nizu so si varovanke Gašperja Ribiča, ki so tekmo začele z Ilko van de Vyver, Moniko Potokar, Slavino Kolevo, Tino Grudino, Eleno Kučej, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo z boljšim servisom in učinkovitim napadom že do drugega tehničnega odmora priigrale osem točk prednosti, ki so jo z asom Olivere Kostić povečale na deset (20:10). Domača ekipa je imela vse preveč težav na sprejemu, temu primerna je bila tudi njihova igra v napadu, že prvo zaključno žogo za vodstvo Calcita z 1:0 v nizih pa je izkoristila Kostićeva.

Drugi niz je bil bolj izenačen, domače odbojkarice, ki so igrale brez blokerke Nine Vogrič, ki ima študijske obveznosti, so po zaslugi Helene Mijoč povedle z 11:8, slovenska mladinska reprezentantka pa je sama dosegla šest točk. Vitalovke so vodile še z 12:9, nato je servis svoji ekipi priborila Slavina Koleva, na servis Elene Kučej pa so calcitovke dosegle še devet zaporednih točk in domačinkam pobegnile na 18:12. Z blokom Kostićeve so gostje povedle z 2:0 v nizih.

Tudi v tretjem nizu so bile boljše branilke naslova državnih prvakinj, ki so imele ves čas zelo visok odstotek na sprejemu, tako da je bilo Ilki van de Vyver lažje razigrati soigralke. Z dvema zaporednima točkama Tine Grudine so prvič v tretjem nizu povedle s šestimi točkami razlike (18:12), spet pa je bila Kostićeva tista, ki je dosegla zadnjo točko v nizu, s tem pa tudi na tekmi.

Izjavi po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: »Z izjemo začetka drugega niza, ko smo nekaj časa potrebovali, da smo prišli do svoje igre, sem zadovoljen z našo predstavo. Igrali smo tako, kot takšne tekme moramo igrati. Vsaka zmaga je dobrodošla, še toliko bolj, če je tudi igra na visoki ravni, kar je dobra napoved za zaključni turnir srednjeevropske lige.«

Gregor Rozman, trener Vitala Ljubljane: »Trenutno kakovostna razlika med nami in calcitovkami je pač takšna, kakršen je bil izid. Z Van de Vyverjevo je Calcit še močnejši, pred nami pa so zdaj tekme, ki jih lahko dobimo.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec

Oglasno sporočilo