Ekipa Težkoatletskega kluba Domžale gre v finale!

0
1751

V nedeljo, 7.10.2018 je ekipa Težkoatletskega kluba Domžale gostovala v Kranju, kjer je domači klub X GYM, v povsem novih prostorih pripravil odlično tekmovanje.
Težkoatletski klub Domžale je postavil nov mejnik, saj je ekipa dosegla najboljši rezultat po letu 2000 s 1388 točkami! Verjetno pa še celo več, vendar bo za gotovost potreben pogled v zaprašen arhiv.
Za ekipo Tak Domžale so nastopili: Anže Kosmač, ki je v potegu prvič dvignil 130 kg!, za kar si zasluži same čestitke. V sunku pa je zmogel kar 152 kg, kar pomeni, da je bil Anže s 328 točkami, daleč najboljši dvigovalec na tekmovanju. Anže je popravil tudi osebni rekord v olimpijskem biatlonu. Izredno se je izkazal tudi komaj 18 letni Jaka Žagar, ki je v potegu dvignil 95 kg, v sunku pa 130 kg. V tretjem poskusu za sunek je celo naložil 135 kg in le malo je manjkalo do uspešnega dviga. Kmalu bo nova priložnost.
Zelo suvereno je nastopil tudi eden najbolj izkušenih članov Jernej Orešek, poteg 108 kg in sunek 127 kg, kar je za trenutno raven pripravljenosti, iztisnil rezultat onkraj mogočega. Brezhiben je bil še en preizkušen tekmovalec Valentin Orešek, s 107 kg v potegu je dosegel najboljši letošnji rezultat, tudi 120 kg je lepo sunil in tako uspešno opravil prav vseh šest dvigov.
Tim Mušič je v potegu postavil osebni rekord z 92 kg, v sunku je zmogel 112 kg, kar je na koncu pomenilo 245 točk in nov osebni rekord v biatlonu.
Najboljša tekmovalka na tekmi pa je bila ravno tako članica Težkoatletskega kluba Domžale, Petra Pavlič. V potegu je dvignila 70 kg, v sunku pa 84 kg, v olimpijskem biatlonu je tako dosegla najboljši letošnji rezultat.
Težkoatletski klub Domžale se je tako ponovno uvrstil v finale ekipnega državnega prvenstva, kjer bodo nastopile tri najboljše ekipe v letošnji sezoni. Pohvale tudi Boštjanu Peterci za prvovrstno sojenje.
V.O.

Oglasno sporočilo