Skupina Helios – slovenski sedež podjetja vse pomembnejši

0
3756
Sporočilo za javnost

Gerald Martens bo 1. marca začel novo kariero

Domžale, marec 2016: Gerald Martens, član vodstva Ring International Holding AG (RIH), se je odločil zapustiti podjetje, da bi začel novo samostojno kariero. Kot vodja odlične ekipe menedžerjev, je pomembno vplival na neverjeten uspeh podjetja. Danes je RIH eden izmed najbolj uspešnih avstrijskih podjetij in ima več kot 500 milijonov evrov prometa.
Ring International Holding AG (RIH) je danes eno izmed najbolj uspešnih avstrijskih podjetij na področju pisarniških izdelkov in industrijskih premazov. V samo 14 letih od ustanovitve je Ring International Holding zrasel do več kot 500 milijonov evrov prometa in ima okoli 2.500 zaposlenih po vsem svetu. Vse to se je začelo z nakupom manjšega proizvajalca mehanizmov za registratorje s približno 100 zaposlenimi.
Po zadnjem prevzemu slovenske premazniške Skupine Helios v letu 2014, je odlična ekipa, sestavljena iz avstrijskih in slovenskih menedžerjev, neverjetno dobro sodelovala. Tako so uspeli izboljšati produktivnost, optimizirati procese in še izpopolniti prednosti Heliosovih proizvodov in storitev ter proizvodnje. Skupina Helios, ki ima sedež v Sloveniji, sodi danes med 10 najboljših proizvajalcev premazov na evropskem trgu.
Gerald Martens, ki je vodil to odlično menedžersko ekipo, je pomembno vplival na uspešen razvoj podjetja. Nedavni prevzem Heliosa je zagotovo najpomembnejši mejnik v njegovi karieri, saj je imel Gerald Martens vodilno vlogo pri oblikovanju ugleda podjetja, kot sodobnega, močnega in trajnostno usmerjenega podjetja. Po 14 letih aktivnega vodenja razvoja Ring International Holdinga, do podjetja s 500 milijonov evrov prometa ter po uspešnem projektu prevzema in združitve dela Ringa s Heliosom, se je Gerald Martens odločil zapustiti Ring, da bi začel novo poklicno pot. Od 1. marca 2016 se osredotoča na združitve in prevzeme ter na projekte prestrukturiranja in razvoja poslovanja kot neodvisni vlagatelj. Gerald Martens je ob tem povedal: “Če se ozrem nazaj je bilo to zelo intenzivno in zanimivo obdobje, ko sem lahko delal z enimi najboljših menedžerjev, ki jih lahko ima skupina kot je RIH. Zelo sem ponosen na to, kar smo dosegli v zadnjih letih in prepričan sem, da bo skupina v prihodnosti postala še bolj uspešna.”
Skupina Helios bo, predvsem z močno lokalno vodstveno ekipo, nadaljevala svoj razvoj v smer začrtano že v letu 2014. Vodstvo Ring International Holdinga se Geraldu Martensu zahvaljuje za vso energijo in trud, ki ga je vložil, da bi podjetje še naprej raslo, pa tudi za njegovo navdušenje, ki je motiviralo zaposlene za doseganje izjemnih rezultatov. Celotna ekipa mu želi veliko uspeha pri njegovih načrtih za prihodnost.

www.helios-group.eu
www.ringholding.com

Oglasno sporočilo