Kronika na območju Policijske postaje Kamnik (7.3. – 13.3.2016)

0
4142
  • 7. marec

Policisti smo bili obveščeni o tatvini iz stanovanja v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznana oseba vstopila v odklenjeno stanovanje oškodovanke, ki je bila v tem času v kopalnici. Ko je prišla nazaj, je opazila, da ji je neznanec iz torbice odtujil denar. Nastala je materialna škoda za približno40 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Prejeli smo prijavo tatvine osebnega avtomobila. Policist je na kraju ugotovil, da je neznanec preko noči iz parkirišča izvršil tatvino osebnega vozila znamke VW Passat, sive barve, letnik 2001, v katerem je imel oškodovanec tudi različno orodje. Nastala je materialna škoda za približno 3.100 evrov. Na kraju je bil opravljen ogled in zavarovane sledi. Napisana kazenska ovadba.

Policisti so imeli v naselju Kamnik v postopku pijanega voznika. Policista sta opravljala nadzor prometa v zvezi hujših kršitev cestno-prometnih pravil in pri tem ustavila voznika, ki je peljal skozi rdečo luč. Omenjeni je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus z alkotestom, ki pa ga je odklonil. Odrejeno mu je bilo pridržanje. V času postopka je omenjeni še kršil določila Zakona o javnem redu in miru, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog. Kršitelj je bil po postopku odpeljan v prostore za pridržanje.

  • 8. marec

Na policijsko postajo je poklicala občanka in povedala, da je v lokalu v Kamniku vinjena oseba, ki noče zapustiti lokala. Na kraju sta policista ugotovila, da je občan vinjen že prišel na teraso lokala, natakarica pa ga ni pustila v gostinski lokal. To ga je razburilo, pričel je z žaljenjem in  vpitjem. Kljub prepovedi, je odšel v lokal. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru. Po postopku je kraj zapustil.

  • 9. marec

Policisti so na parkirišču pred Zdravstvenim domom dr. Julija Polca Kamnik obravnavali prometno nesrečo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v drugo parkirano vozilo. Pri tem je nastala materialna škoda za približno 120 evrov. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog po Zakonu o cestnem prometu.

Pri kontroli prometa sta policista v Kamniku zaustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Pri samem postopku je bilo ugotovljeno, da je kršitelj vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ker omenjeni izpita ni nikoli opravil, mu je bilo v skladu z določili Zakona v cestnem prometu vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

  • 10. marec                                                                                                

Policisti so imeli v naselju Križ v postopku vinjenega voznika. Preizkušen je bil z alkotestom, ki je pokazal 0,71 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Pridržanje ni bilo potrebno, saj je bil ustavljen v bližini doma in je odšel peš domov. Kršitelju bo zaradi nedostojnega vedenja do uradne osebe pri uradnem poslovanju poslan plačilni nalog po določbah Zakona o javnem redu in miru. Za omenjene kršitve pa sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

  • 11. marec

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v naselju Moste. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznan moški romskega videza na vzvod in s silo telesa vlomil skozi vrata terase stanovanjske hiše, pri tem pregledal prostore in odtujil več kosov nakita. Pri dejanju ga je zalotila prijaviteljica, zaradi česar je storilec hišo zapustil skozi okno prvega nadstropja, pri tem je izgubil večji del nakita. Nastala materialna škoda za približno 3.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Policista sta imela v postopku dva občana, ki sta sedela v vozilu in uživala prepovedane substance (prepovedana droga). Občanu je bila zasežena vrečka z rjavo grudasto snovjo, okajeno folijo in okajen tulec. Zaseženo bo poslano v analizo, po tem pa sledi zoper kršitelja ustrezen ukrep.

  • 13. marec

Policisti smo bili obveščeni, da je v Kamniku prišlo do poskusa vloma v prostore pisarn podjetja. Na kraju ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim predmetom na vzvod poskušal priti v prostore pisarne in stanovanjske prostore. Pri dejanju ga je pregnal lastnik tako da v notranjost ni prišel. Na kraju so policisti zavarovali sledi. Po zbiranju obvestil bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Oglasno sporočilo