Prijeli 21-letnika, ki je z nožem zabodel taksista

0
3766
Vir: Dnevnik / Mojca Furlan – Rus
Med hišnimi preiskavami so policisti našli kar nekaj sumljivih predmetov, tudi teleskopski palici in boksar. (Foto: PU Ljubljana)
Policisti so že ugotovili, kdo je sredi minulega meseca v Domžalah napadel taksista in ga hudo poškodoval. Prijeli so 21 in 22 let stara mladeniča in ju ovadili; za mlajšega je preiskovalni sodnik že odredil pripor.

Devetnajstega marca je taksist dvojico peljal od ljubljanskega gostinskega lokala v Domžale. Ko so prispeli na domžalsko Prešernovo cesto, je voznik potnikoma izstavil račun, toda namesto plačila so se nanj vsuli udarci. Enaindvajsetletnik, ki je sedel na zadnjem sedežu, je najprej začel po njem udrihati s pestmi, potem pa ga je še večkrat zabodel z nožem. Drugi pri tem ni sodeloval, ampak je avto zapustil in se pognal v beg. Taksist in napadalec sta se v avtu še nekaj časa prerivala, nato pa je vozniku le uspelo 21-letnika izvleči iz avtomobila, kjer sta padla po tleh. To je opazil voznik, ki je slučajno pripeljal mimo, in poklical policijo. Toda še pred njenim prihodom se je 22-letnik vrnil in svojemu razboritemu pajdašu pomagal pobegniti. Taksista, ki je kolega zadrževal na tleh, je odrinil, nato pa sta zbežala proti Kersnikovi ulici. Zatekla sta se na dom 22-letnika in se potuhnila.

Kriminalisti so kljub vsemu ugotovili, za koga gre in kje ju lahko najdejo. Oba so prijeli, opravili pa so tudi hišne preiskave. Pri napadalcu so med drugim našli teleskopsko palico, boksar in kapo z izrezom za oči, pri njegovem kolegu pa prav tako teleskopsko palico in manjšo količino marihuane. Enaindvajsetletnika so kazensko ovadili zaradi poskusa uboja in ga odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je odločil, da je najbolje, da do nadaljnjega ostane za rešetkami pripora. Drugega osumljenca so policisti po končanem postopku izpustili, a ga bodo prav tako ovadili, in sicer zaradi pomoči storilcu po kaznivem dejanju. Kot je sporočila Nataša Pučko z ljubljanske policijske uprave, dvojica še ni bila obsojena.

Oglasno sporočilo