Vselej pademo na testu

0
3284
Nogometaši Domžal v letošnjem koledarskem letu ostajajo brez zmage na domačem igrišču. V zadnjem kolu tretje četrtine državnega prvenstva je ob Kamniški Bistrici gostovalo Krško, ki je v tretjem poizkusu doseglo prvo zmago proti dvakratnim državnim prvakov v najmočnejši slovenski ligi. V razburljivem obračunu so morali rumeni priznati premoč z 2:3.
Luka Elsner
V mirnem prvem polčasu, v katerem se je igra v veliki večini odvijala med obema kazenskima prostoroma, so Krčani v 41. minuti izkoristili nezbranost v domači ekipi. Po uspešno odigrani akciji s kota je za vodstvo zadel David Poljanec. Isti igralec je bil znova uspešen že v tretji minuti drugega polčasa, ko je podvojil vodstvo svoje ekipe. Da je bilo za domače vse skupaj še veliko huje, je za visoko vodstvo s 3:0 v 65. minuti v polno meril še Luka Volarič. Domžalčani so v zaključku tekme krenili na vse ali nič in v vsega šestih minutah prišli le na gol zaostanka. V 77. minuti je svoj prvi zadetek v slovenski ligi dosegel Marko Alvir, ki je postal že 19. strelec Domžal v sezoni. Za priključek je sedem minut pred koncem v polno meril Antonio Mance, ki se je s sedmim prvenstvenim golom na vrhu klubske lestvice strelcev znova izenačil z Maticem Črnicem. Hrvaški napadalec je imel tik pred koncem še eno priložnost, a se je izkazal vratar Marko Zalokar, ki je tako poskrbel, da so vse tri točke odšle v Posavje.

”Krčanom smo podarili zmago, ki je popolnoma zaslužena, saj so prikazali dobro predstavo in precej individualne kvalitete. Gole smo dobili s kota, avta in preskok igre. To so stvari, ki so enostavno rešljive, če si osredotočen na svoje delo. Še posebej, če se zavedaš, da so točke dosegljive le v primeru, da v obrambi ohraniš ničlo. Podarili smo tri gole in edina pozitivna stvar je reakcija v zaključku tekme. Približali smo se in to je sposobnost, ki jo moramo ohraniti tudi v prihodnje. Toda za ekipo, ki si želi več kot le bitke za Evropo, je bilo v prizadevanju in mentalni pripravljenosti na osredotočenost pri dogodkih to daleč premalo,”je po tekmi povedal trener Luka Elsner, ki je pred dvobojem s Krčani opozarjal na popolno osredotočenost na igrišču: ”Prav to nas tepe že nekaj let in če bi imel čarobno palico, bi to z veseljem spremenil. Neprestano prihajamo do tekem, s katerimi bi lahko naredili preboj, a so za nas vselej previsoka ovira. Ko bi si morali priboriti boljše izhodišče, vselej pademo na testu. Pristop in želja niti nista bila slaba, a to je nekaj drugega od osredotočenosti na dogodke. Pri tem smo bili na izjemno nizki ravni. Tekma je bila podobna tisti v Novem mestu, s to razliko, da smo bili tokrat v drugem polčasu malce boljši v napadu. Podarjamo gole in spomladi se je na petih tekmah takih nabralo že šest. To je preveč,” je bil jasen domžalski strateg.

Rumeni so v izjemno zahtevni april, v katerem jih čaka še sedem tekem, krenili z vse prej kot želeno popotnico: ”Slabo smo vstopili v serijo tekem, ampak imamo srečo, da bomo stvari hitro pozabljali, saj ni časa za žalovanje. Ne smemo pasti v negativno serijo, zato moramo od tega poraza odskočiti, tako kot smo v preteklosti že večkrat storili. Že na tekmi s Koprom si moramo pripraviti boljše izhodišče. Tega smo zagotovo sposobni, vendar bomo morali iz sebe iztisniti popolnoma vse. Prepričan sem, da bomo uspeli in da bomo že na naslednji tekmi zmagali,” ostaja optimističen 33-letni strateg. Domžalčani se bodo z edinim obalnim prvoligašem v Športnem parku Domžale pomerili v sredo ob 18:00.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

Oglasno sporočilo