Judo klub Komenda ima dva nova DRŽAVNA PRVAKA!

0
4862

 

3.4.2016, Ptuj: DRŽAVNO PRVENSTVO – U8 in U10

Edini ženski predstavnici na današnji tekmi Nika in Haya sta s svojimi rezultati dokazali, da je judo še kako primeren šport tudi za punce. V svoji kategoriji je državna prvakinja postala Nika Mencigar, ki je premagala vse nasprotnice in brez poraza, s kar tremi ipponi zasedla 1. mesto. Zelo blizu zmagi je bila tudi Haya Veinhandl Obaid, ki je z dvema prepričljivima zmagama za las zgrešila zlato kolajno in z napeto borbo, v kateri je 3x vrgla nasprotnico, a na koncu vseeno izgubila dosegla zasluženo drugo mesto in postala državna podprvakinja med cicibankami.

judo_komenda (5)

Nika Mencigar

judo_komenda (3)

Haya Veinhandl Obaid

judo_komenda (4)

Mark Lukšič

Med cicibani je 1. mesto v kategoriji +50kg osvojil Mark Lukšič, ki gre po stopinjah svojega brata. S 3. mestom nas je presenetil Leon Burja, ki je judo začel trenirati letos februarja. Po prvi izgubljeni borbi ni obupal in suvereno nastopil na naslednjih dveh, kjer je nasprotnika uspel zadržati v končnem prijemu. S 4. mestom je Mirsad Muradbašić svojim mnogo bolj izkušenim nasprotnikom dokazal, da ga od njih ne loči več veliko. Z nekoliko nesreče, a vseeno odličnimi borbami pa so Komendo zastopali še Tim Mencigar, Šaan Selan Maleš, Gal Štupar in Alexej Pajić, ki so vsi osvojili po eno zmago v borbah. Še najbolj se je kolajna izmuznila Šaanu, ki je do zadnjih 5 sekund borbe vodil s 3 točkami, a na koncu padel na bok in moral priznati zmago nasprotniku.
judo_komenda (2)

Arne Plantarič

Prav tako odlični pa so bili tudi mlajši cicibani, starostne kategorije U8. Vitja Rebec je osvojil drugo mesto, bronaste medalje pa so se lesketale na kar štirih Komendčanih. Arne Plantarič, ki je zmagal vse borbe in se po točkah z minimalno razliko uvrstil na 3. mesto, Nik Žerak, Leon Adrović, ki je bil tudi naš najmlajši tekmovalec, hodi namreč še v vrtec in Matej Trivić. Svojo borbenost je na tekmi pokazal tudi Aleksej Hoyer, ki je zasedel 5. mesto.

Avtor: Katarina Kumer

Oglasno sporočilo