Državno prvenstvo v štafetah v gorskem teku

0
3942

Na državnem prvenstvu v Socki naslovi državnih prvakov trem ekipam KGT Papež, štafete dečkov in deklic ter članov so ubranile naslove državnih prvakov iz lanskega leta

Gašper Bregar, zmagovalec Najlepšega in najtežjega maratona po hribih v okolici Škofje Loke dan prej, naslednji dan tudi član zmagovalne ekipe članov

Na državnem prvenstvu v štafetah se je na 1,3 km dolgi progi pomerilo dvanajst ekip dečkov in deklic za naslove najboljših.

Zmagi pri dečkih in deklicah so ubranili tekači KGT Papež: dečki v postavi Uršič, Sušnik in Podbregar R. s časom 16:30 in deklice Dobovšek, Viriant in Poličnik s časom 19:48 in tako ponovili lanskoletni uspeh. Bronasta pa je bila tudi druga ekipa deklic KGT Papež (Uršič, Nograšek, Škrtič). Druga ekipa dečkov (Prelovšek, Poljanšek, Grčar) je bila peta in tretja (Romšak, Jeras, Kukovič) na 8. mestu. Med posamezniki sta bila najhitrejša Rok Sušnik (5:04) in Maša Viriant (6:12).

Na krožni progi 2,5 km so se pomerili člani: tudi tu je lansko zmago ubranila ekipa KGT Papež s časom 28:18 v postavi Bregar G., Zarnik in Božič Aljaž, Bregar in Zarnik sta dosegla drugo in tretje mesto absolutno, Gašper Bregar je bil dan prej zmagovalec Najlepšega in najtežjega maratona po hribih v okolici Škofje Loke (21 km – 1:47:23).

Mešani ekipi sta dosegli drugo (Orehek K., Mekiš, Škrtič) in tretje (Orehek F., Rems P., Orehek S.) mesto.

bregar

Gašper Bregar, zmagovalec Najlepšega in najtežjega maratona po hribih v okolici Škofje Loke

Na 21 km dolgi progi gorskega maratona s 1300 m vzpona in spusta je med 179 tekači s časom 1:47:23 zmagal tekač Gašper Bregar (KGT Papež). Na 4. in 5. mestu sta bila Domen Potočnik in Marjan Zupančič, 11. Jure Vešligaj in 23. Simon Razpotnik (vsi KGT Papež).

 

Čestitamo!

Mira Papež

Foto: Sebastjan Zarnik

Oglasno sporočilo