450 tekmovalcev na krosu osnovnih šol

0
3337

Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik je v sodelovanju s Športno Kulturnim društvom Mekinje je včeraj, v petek, 22. aprila 2016, organiziral Občinsko prvenstvo osnovnih šol v krosu. Tekmovanja, ki je potekalo v okviru 28. Mekinjskega krosa in 10. Memoriala Mira Petka, se je udeležilo 450  osnovnošolk in osnovnošolcev iz kamniške občine.

Tekmovanje je tretje leto zapored potekalo na progi Mekinjskega krosa, ki bo potekal v sredo, 27. 4. 2016, od 10. ure dalje in na katerega ste seveda vabljeni, da se ga udeležite kot tekmovalec ali pa samo kot navijač. Kot kaže se je odločitev glavnih organizatorjev, da kros prestavijo iz stadiona na traso Mekinjskega krosa obrestovala, saj so poželi številne pohvale, predvsem za idejo in seveda tudi za samo izvedbo, h kateri je veliko pripomoglo tudi domače društvo. Prav tako pa gre zahvala tudi vsem lastnikom zemljišč po katerem kros poteka.

Omeniti velja še prigodo v teku dečkov letnika 2002, ko je vseskozi vodeči Matic Toni padel nekaj centimetrov pred ciljem, kasnejši zmagovalec Bor Berlec Bračun pa mu je na odru za zmagovalce predal zlato medaljo. Torej fair play še nekaj velja, vsaj med mladimi.

Rezultate najboljši treh v posamezni kategoriji si lahko ogledate tukaj.

Besedilo in fotografije: Cico1.

Oglasno sporočilo