Kronika Policijske postaje Kamnik (od 8.11. do 13.11.2021)

0
934

8.11.2021
NAJDENO UKRADENO VOZILO
Policista sta pri kontroli prometa na Ljubljanski cesti zaznala sumljivo vozilo znamke Rover 75, v katerem sta se nahajali dve sumljivi osebi, ki nista upoštevala ukazov policistov. Kljub uporabi svetlobnih in zvočnih signalov je voznik pospešil in se odpeljal. Po najdbi vozila je bilo odkrito, da je vozilo po vsej verjetnosti ukradeno in na vozilu ukradene registrske tablice. Sledi ogled vozila, zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na pristojno sodišče.

ZASEG NN RASTLINE
Policistka je na Ljubljanski cesti kršitelju zasegla plastificirano vrečko z vršički neznane zelene rastline, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

PREDNOVOLETNI OGNJEMET V KOMENDI
Kljub prepovedanemu druženju, so na Klancu praznovali rojstni dan občana, pri tem pa ni bilo dovolj le druženje in petje, ampak so si občani popestrili večer kar pirotehničnimi izdelki, tako imenovanimi petardami Cobra. Zoper kršitelja sledi hitri postopek.

9.11.2021
VLOM V KONTEJNERJE
Neznani storilec je ponoči preverjal svoje ročne sposobnosti in vstopil na gradbišče, skozi ograjeno žičnato ograjo in z neznanim predmetom na vzvod, vlomil v tri pisarniške kontejnerje iz katerih je odtujil električno orodje in ostale predmete in povzročil večjo materialno škodo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA
Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami, kjer je voznica zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v stoječe vozilo pred seboj. Udeleženka se je lahko telesno poškodovala in je sama iskala zdravniško pomoč. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NAJDENO EKSPLOZIVNO TELO
Med nabiranjem divjega kostanja je občan na območju Zakala našel predelan predmet oziroma pirotehnično sredstvo domače izdelave, ki je bilo delno zapolnjeno z neznano črno snovjo, za katero se sumi da je črni smodnik ali perklorat. Za detonacijo le te sta poskrbela bombna pirotehnika. Zabeleženo za evidence.

Občane naprošamo v kolikor izsledijo, oziroma naletijo na podobne predmete v hiši, gozdu v naravnem okolju, kjerkoli, naj NE prijemajo in NE prevažajo eksplozivnega sredstva sami, ker s tem dejanjem ogrožajo sebe in ostale. Pokličite policijo na telefonsko številko 113.

10.11.2021
POŠKODOVANJE VOZILA
Neznani občan je preizkušal in izpopolnjeval svoje risarske sposobnosti in tako z neznanim ostrim predmetom na vozilu naredil novo poslikavo in s tem dejanjem oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil na policijsko postajo in prinesel denar, ki ga je našel na bankomatu Nove Ljubljanske banke na Perovem. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

11.11.2021
TABLETKAR V KAMNIKU
Policist je v centru Kamnika kršitelju zasegel tri okrogle bele tablete, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

ZASEG UKRADENEGA VOZILA
Občan se je z novim vozilom, ki ga je kupil v Nemčiji zglasil na tehničnih pregledih, da bi vozilo registriral, vendar je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo ukradeno v Franciji. Vozilo je bilo zaseženo, sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

12.11.2021
TATVINA AKUMULATORJA
Neznani storilec je preko noči pristopil do gradbišča in iz premičnega semaforja odtujil akumulator in tako oškodoval Gorenjsko gradbeno družbo. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

13.11.2021
TATVINA DENARNICE
Na Žebljarski ulici je neznanec izkoristil nepazljivost oškodovanca, ki je opravljal gradbena dela, ga zamotil in iz njegove jakne odtujil denarnico. Nato je poskušal na bankomatu opraviti dvig, vendar se mu ni posrečilo.
Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Policijska postaja Kamnik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here