Plavalci Plavalnega kluba Kamnik na prvomajskih pripravah v Termah Vivat

0
2618

Med prvomajskimi počitnicami, od 27.4. do 1.5., je številčna ekipa Plavalnega kluba Kamnik nabirala kondicijo na pripravah v Termah Vivat. Skupaj 44 plavalcev štirih tekmovalnih selekcij in plavalne šole, ki sicer v različnih starostnih skupinah trenirajo na različnih lokacijah (v bazenu CIRIUSa, v Snoviku in v Radovljici), so v spremstvu trenerjev Emila Tahirovića, Gaje Lorenci, Špele Colnar, Nine Peterlin in Karmen Kaplja tokrat skupaj preživeli delovne, a hkrati nepozabne dni v prijetnem okolju Term Vivat, ki se lahko pohvalijo tudi z zunanjim olimpijskim bazenom.

V dneh, ko se je Kamnik odel v zimsko pravljico, so naši junaki, kljub zimskim temperaturam, vsak dan pod strokovnim vodstvom naših trenerjev pridno nabirali kilometre v zunanjem olimpijskem bazenu na jutranjih in popoldanskih vodnih treningih ter krepili svoje mišice na suhi vadbi v telovadnici, da bi čim bolj nadgradili svoje znanje, pridobili na kondiciji in se dobro pripravili na prihajajoča državna prvenstva ob kocu poletne sezone. Kljub napornemu urniku pa so našli čas, da so se pogreli v  notranjih bazenih term, se družili, igrali in se še bolje spoznali med seboj. Dobre volje in pozitivnega vzdušja med plavalci ni zmanjkalo.

Priprave so bile velika preizkušnja zlasti za najmlajše plavalce iz plavalne šole in 4. plavalne selekcije, ki so, nekateri celo prvič, preživeli tri dni brez staršev, sami skrbeli za svoje stvari in za urejenost sob ter se soočili s težjimi pogoji treninga, a so jo opravili z odliko! Namesto v toplo vodo bazena v CIRIUSu, kjer potekajo njihovi treningi, so v teh mrzlih dneh pogumno skočili v hladno vodo zunanjega bazena in v celoti odplavali trening. Čeprav je bilo pri mlajših veliko časa namenjeno tudi druženju in zabavi, so bile priprave zanje priložnost, da so postali bolj samostojni, se naučili zaupati vase in spoznali, da lahko s trdim delom in močno voljo premagajo tudi najtežje izzive. Na pripravah so zelo uživali in bi z veseljem ostali še kakšen dan dlje.

Čeprav rahlo utrujeni, a zadovoljni, so si plavalci in trenerji enotni, da so bile priprave zelo uspešne. Otroci so skozi treninge premagovali svoje meje, krepili timski duh in potrdili, da je šport prava pot, ki so si jo izbrali. Šport jim pomaga oblikovati osebnost, jih naredi močnejše, da zmorejo premagovati ovire in sledijo svojim ciljem. Kamniški plavalci so znova dokazali, da se ne ustrašijo nizkih temperatur  in hladne vode, zato je beli severni medvedek upravičeno njihova maskota. Dobro fizično pripravljeni pa se že veselijo novih plavalnih uspehov in upajo, da bodo lahko kmalu začeli s treningi v domačem bazenu »Pod skalco«.

Tekst: Helena Končar
Fotografije: Emil Tahirović

v jacuzziju na toplem_1 vodni trening_3 vodni trening_4

Oglasno sporočilo