Kuhna na plac spet navdušila

0
3545
Za nami je druga Kuhna na plac. Tudi tokrat lahko sklenemo, da je včerajšnji s soncem obsijan gurmanski dogodek uspel in zopet navdušil obiskovalke in obiskovalce domžalskega tržnega prostora.
Obisk je bil številčen, v množici so prevladovali zadovoljni obrazi in sproščeno vzdušje, gostinski ponudniki pa so se tokrat z zalogami bolje pripravili. Ker se je domžalski tržni prostor na prvi Kuhni na plac izkazal za premajhnega, je Občina Domžale poskrbela za dodatne asfaltirane površine, na katerih je dogodek lahko zadihal, obiskovalci se niso več drenjali in stojnice z modro-rumeno streho so lepo zaokrožile povečan prireditveni prostor.
kuhna_na_plac_2 (3)
Domžalski župan, Toni Dragar, ki je včeraj praznoval rojstni dan, je bil nad povečanjem prostora videti zadovoljen. »Želeli smo dodatno popestritev našega tržnega prostora. S Kuhno na plac nam je to uspelo že prvič. Izkazalo se je, da je bil prvoten obseg dogodka za vse premajhen, zato je bilo nujno podaljšati prireditveni prostor in asfaltirati del površin. Želimo si, da bi se občanke in občani poleg uživanja kulinaričnih dobrot še naprej radi družili. Vsa zahvala za dogodek gre mojim trem sodelavcem, Vidu, Teji in Ajdi, ki so poskrbeli, da je vse teklo kot namazano,« je še povedal domžalski župan.

kuhna_na_plac_2 (8)
Idejni vodja Kuhne na plac je Vido Repanšek, ki skrbi za organizacijo že dobro obiskanih dogodkov Dobrodošli v Domžale na tržnem prostoru, na katerih gosti različne kraje oz. pokrajine, da se predstavijo s svojimi kulturnimi in kulinaričnimi običaji. »Na odprtih stojnicah bodo vselej kuhali lokalni ponudniki. Vsak od njih bo imel na izbiro dve do tri različne jedi, zato bomo še naprej zagotavljali pestro ponudbo obrokov, med katerimi bo prav vsak obiskovalec lahko izbral nekaj po svojem okusu. Na račun bodo prišli tako ljubitelji burgerjev, gurmani, vegetarijanci, vegani, sladkosnedi kot tudi tisti, ki prisegajo na tipične slovenske jedi,« je včeraj zadovoljen razlagal Vido Repanšek, ki verjame, da so Domžale s Kuhno na plac zares zaživele.
Na Kuhni na plac so kuhali JB restavracija na čelu s slovenskim kuharskim mojstrom Janezom Bratovžem, ki je svojo samostojno kuharsko pot pričel ravno v Domžalah, domača Pivovarna in pivnica Adam Ravbar, ki je poleg piva ponujala njihov posebno pripravljen hot-dog,  Bistro Piknik je pripravljal zdrave brezmesne burgerje, Kavarna Flerin je ponujala njihov sloviti carski praženec, palačinke in soft ice sladoled, 7burger Kamnik je imel na meniju enega od njihovih najljubših burgerjev ’Pulled pork’,  Tarangela-hiša slaščic je s pitami, tortami in mini krostatami razvajala vse sladkosnede navdušence, Gostišče Juvan, Gostišče Kanja, Zlata Kaplja, Gostilna Janežič in Restavracija Park so s svojimi tipičnimi jedmi zadostili tistim, ki prisegajo na tradicionalno slovensko kuhinjo, Kmetija Pustotnik je pripravljala bučke z gobami in kozjo skuto, Kuharjev vrt je kuhal piroto z gomoljno zelenjavo, slanino in šparglji, Gostilna Ribič je pripravljal morske specialitete, Ivankine krofe in flancate že vsi dobro poznate, Mr. Smoothie je v sodelovanju z Oljarno Rafael pripravljal tri barve smoothijev, v katere je mešal super živila, Pivovarna Hopsbrew, ki je pred tremi meseci začel variti ’carft’ piva, pa je poskrbela za vse žejne na dogodku.
Poleg Kuhne na plac so včeraj svoj prostor dobili tudi različni lokalni ponudniki hrane s svojimi izdelki oz. tistimi, ki so na kakršenkoli način povezani s kuhinjo in kulinaričnimi vsebinami (Rok’s arašidovo maslo, Coffe car s svojim kavnim avtom, Želodova kava, Peterka-gostinska oprema s Pellini kavo,Turistična kmetija pri Filetu, Biomlin Stražar, Emo Novum – pikčaste emajlirane posode, Založba Kmečki glas in Antika d.o.o. Celje s kuharskimi knjigami itn.)

Naslednja Kuhna na plac se bo ponovila čez 4 tedne, v tem času pa bomo poskušali upoštevati vse vaše ideje in predloge, ki nam bodo pomagali narediti Kuhno na plac še boljšo in nič večjo.

Fotogalerija dogodka dostopna na povezavi: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.862669480528768.1073741830.855793194549730&type=3

Se vidimo zopet v soboto, 4. junija na placu!
Občina Domžale, Urad župana
Foto: Primož Lavre
kuhna_na_plac_2 (1) kuhna_na_plac_2 (2)
kuhna_na_plac_2 (4) kuhna_na_plac_2 (5) kuhna_na_plac_2 (6) kuhna_na_plac_2 (7)
kuhna_na_plac_2 (9)
Oglasno sporočilo