Končali s pozitivno točko

0
2093
Nogometaši Domžal so letošnjo sezono končali na gostovanju v Krškem. Medtem ko so si dvakratni prvaki že v prejšnjem kolu zagotovili tretje mesto in uvrstitev v kvalifikacije za evropsko ligo, so domačini za obstanek v ligi potrebovali najmanj točko. Obe ekipi sta si na stadionu Matije Gubca priigrali po tri lepe priložnosti, a sta mreži ostali nedotaknjeni. Srečanje se je pred 1.100 navijači končalo z glasnim proslavljanjem domače ekipe, ki je sezono končala na šestem mestu in bo tudi v prihodnji sezoni igrala v najmočnejši slovenski ligi.
Luka Elsner
Strokovno vodstvo rumenih je za zadnjo tekmo sezone prevetrilo začetno enajsterico. Prvič sta priložnost v Prvi ligi Telekom Slovenije dobila vratar Adnan Golubović in branilec Dominik Ivkić. Oba sta delo opravila odlično, saj so Domžalčani ohranili mrežo nedotaknjeno. Prvič je priložnost v udarni enajsterici dobil tudi Ernest Grvala: ”Vedno sem vesel, ko na gostovanju ne prejmemo gola in osvojimo točko. Zaigrali smo v spremenjeni zasedbi in na igrišču sem videl ekipo, ki lahko konkurira v prvi slovenski ligi in to proti dobri ekipi Krškega, ki je v drugem delu sezone prikazala največ od vseh prvoligašev. Zaradi tega cenim točko, ki smo jo osvojili. Sezono smo končali s pozitivno noto in pomembno je, da smo se razšli na takšen način,” je bil s prikazanim zadovoljen trener Luka Elsner, ki vselej ceni pozitiven odnos do dela: ”Lepo je videti, da naši igralci zavzeto igrajo tudi takrat, ko ni tekmovalnega cilja. Na polno so igrali zato, ker imajo radi nogomet in spoštujejo svoje delo. So tekmovalci in ti na igrišče, tako na uradni tekmi kot na ulici, stopijo z namenom, da zmagajo. Fantje me danes nikakor niso razočarali.”
Za Domžalčani je nova uspešna sezona, v kateri so uresničili zastavljeni cilj. Nogometaše, z izjemo Matica Črnica, ki ima obveznosti v slovenski članski reprezentanci, in igralcev mladinskega moštva, čaka dopust, ki bo trajal 17 dni: ”Fantje se morajo čim bolje spočiti. Psihološko breme v tem delu sezone je bilo veliko. Obstajal je pritisk, ki se je stopnjeval vse do zadnje tekme. Nujno potrebujejo oddih in vesel sem, da se je letos prvenstvo končalo nekoliko prej in da imamo na voljo 14 dni popolnega dopusta. 8. junija se moramo vrniti s svežimi glavami in polno motivirani, saj nas čaka najtežja sezona odkar sem prevzel vodenje ekipe. Obenem pa v Evropi nikakor ne želim le sodelovati, ampak si želim s to skupino igralcev priti čim dlje.”

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo