Strombolijev cirkus v Šentvidu pri Lukovici

0
3187

Mnogi so bili in so še vedno navdušeni nad dogajanjem v cirkusu, zato niso zamudili prihoda Strombilijevega cirkusa v Šentvid pri Lukovici. Kajti zagotovo bodo prišli čarovniki, krotilci divjih živali, žonglerji, klovni  in še mnogo  drugih.
A vajeni vse dobro plačevati je bilo tokrat drugače, saj za  ogled tokratne cirkuške predstave  otroci niso potrebovali denarja za vstopnino, čeravno so tudi tu nastopali artisti, krotilci divjih živali in čarovniki. V Strombolijevem cirkus so namreč  tokrat nastopali animatorji Oratorija 2016 iz  Brda, Zlatega Polja, Blagovice, Krašnje in Šentožbolta in če že ni bil  mednarodni je  bil pa medžupnijski  kar tudi nekaj pomeni.
Zbrati toliko mladih iz tolikih župnij in pripraviti tako dobro predstavo res ni kar tako. Tokratna cirkuška zgodba se je navezovala z vsebino letošnjega Oratorija, kjer bo otroke nagovarjal  Ostržek. In ravno on je nastajal iz polena pred nami  na odru kulturnega doma Antona Martina Slomška v Šentvidu. Zgodba o njegovi poti in delu v cirkusu, ko se odpravi v cirkus v želji po nečem novem, po pustolovščinah, se zave, da je nekje nekdo, ki ga pogreša in ljubi. V areni cirkusa sicer ni sam, saj se mu pridružijo še drugi nastopajoči, ki držijo mlado in staro vseskozi v napetosti. Čeprav se oder zagrne in se cirkusanti še zadnjič priklonijo, tudi tisti iz ozadja s tem cirkuške predstave še zdaleč ni konec, saj se nadaljuje za staro in mlado na bližnjem igrišču, kjer lahko  poleg izdelkov, ki so jih pripravili animatorji, da bi pridobili prepotrebna sredstva za izvedbo letošnjega Oratorija lahko sodelujemo v različnih igrah. Metanje trojk, balinanje, metanje podkev, streljanje  v tarčo in metanju žogice v pločevinke, med bolj imenitne športe sodi golf in tudi v tej panogi smo se lahko preizkusili, ter še v igri tri v vrsto, spominu in še mnogih drugih. In v čem so animatorji najboljši, v peki palačink in te je bilo potrebno poskusiti, kajti tako dobrih ne dobiš nikjer. Tokrat smo lahko opazovali tudi Tanito Fabjan Demšar, ki nam je s svojim štirinožnim prijateljem pokazala kako se lahko ujameta človek in pes. Razposajenost na športnem igrišču se je razpotegnila v pozno popoldne, kajti to je bil dan za tri generacije in ko so dedki in babice z vnuki pri igri se tudi staršem ne mudi domov.

djd

cirkus (4) cirkus (5) cirkus (6) cirkus (8) cirkus (9) cirkus (11) cirkus (12) cirkus (13) cirkus (14)

 

Oglasno sporočilo