2. tekma Pokala Slovenije

0
3330

Na DP v gorskih tekih 13 tekačev KGT Papež ponovno na zmagovalnih stopničkah, pet med njimi državni prvaki (Maša Viriant, Aleš Prelovšek, Rok Sušnik, Tjaša Čirović, Ana Čufer), kar pet  pa v izboru za reprezentanco za EP v gorskih tekih v Italiji

Na 2. tekmi Pokala Slovenije v gorskih tekih so na Gorah nad Idrijo spet slavili tekači KGT Papež. Tekli so različnih progah, člani/članice/mladinci/mladinke na krožni progi gor-dol tudi za izbor v reprezentanco za nastop na EP.

V kategoriji ml. deklice/dečki (1,3 km) je naslov državne prvakinje s časom 4:58 odnesla Maša Viriant, podprvakinje pa Viktorija Dolinšek, Jakob Jeras je bil sedmi. Med deklicami/dečki na progi 2,3 km je bil državni prvak Aleš Prelovšek (8:37), Žan Auersperger sedmi, bron je pripadel Lani Poličnik, nehvaležno 4. mesto pa Tjaši Uršič. Tudi med st. dečki/deklicami je naziv državnih prvakov ostal v KGT Papež, Rok Sušnik je 3,3 km pretekel v 11:35, Tjaša Čirović pa s 14:50, Hana Dobovšek je bila srebrna. Od 4. do 5. mesta sta sledila Rok Podbregar in Nejc Uršič.

Mladinci so se spopadli s 6,3 km, Tine Habjan je bil četrti, peti pa Marino Mekiš.

Ana Čufer, zmagovalka med članicami, je 6,3 km dolgo progo pretekla s časom 28:53. Člani pa so se spopadli z 9,6 km in od 2. do 4. mesta so sledili tekači KGT Papež (Mitja Kosovelj, Gašper Bregar, Domen Potočnik).

Med ml. veterani sta zmagovalne stopničke dosegla Miran Cvet (36:30) kot prvi in Marjan Zupančič kot tretji, Metod Bregar je bil peti. Med st. veterani je bil drugi Bojan Kožuh.

V ožjem  izboru  za reprezentanco EP je pet tekačev  KGT Papež (Mitja Kosovelj, Gašper Bregar, Miran Cvet, Ana Čufer, Tine Habjan).

Čestitamo!

Mira Papež

Aleš Prelovšek -državni prvak

Aleš Prelovšek – državni prvak

Ana Čufer, državna prvakinja

Ana Čufer, državna prvakinja

Bronasta Lana Poličnik

Bronasta Lana Poličnik

Maša Viriant, državna prvakinja, in Viktorija Dolinšek, podprvakinja

Maša Viriant, državna prvakinja, in Viktorija Dolinšek, podprvakinja

Rok Sušnik, državni prvak med st. dečki

Rok Sušnik, državni prvak med st. dečki

Oglasno sporočilo