Kronika policijske postaje Domžale (od 25.4. do 1.5.2022)

0
229

25. 4. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči, v kateri sta bila udeležena tovorno  in osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj prometne nesreče  voznik tovornega vozila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil  v  pred  seboj vozeče osebno vozilo. V prometni nesreči ni bil nihče telesno  poškodovan.  Policisti  so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog zaradi kršitev določil ZPrCP.

26. 4. 2022 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli  v  postopku  voznika  osebnega vozila, za katerega so ugotovili,  da  vozilo  vozi  pod  vplivom  alkohola.  Policisti so vozniku prepovedali   nadaljnjo   vožnjo,   mu  začasno  odvzeli  njegovo  vozniško dovoljenje,  katerega  bodo  skupaj  z  obdolžilnim  predlogom  poslali  na pristojno sodišče.

26.  4. 2022 – NASILJE V DRUŽINI – IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA PO 60. ČLENU ZNPPOL
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je izven  zakonski  partner  več  let  nad  svojo  partnerko in njunim otrokom izvajal  fizično in psihično nasilje in ju spravljal v podrejen položaj. Na podlagi  vseh  zbranih  obvestil  je  bil  storilcu izrečen ukrep prepovedi približevanja  po  60  členu  ZNPPOL. Opisani ukrep je bil poslan v presojo
dežurnemu  preiskovalnemu  sodniku,  kateri  je  izrečeni  ukrep potrdil in podaljšal.  V  zvezi  kaznivega dejanja Nasilja v družini bo zoper storilca podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

27. 4. 2022 – UGRIZ PSA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  ugrizu  psa.  Z  zbiranjem  obvestil  in opravljenimi  razgovori  je  bilo  ugotovljeno,  da je iz odprtega dvorišča stanovanjske  hiše  pritekel  pes  lastnice  in  tam, med sprehodom s psom, katerega  sta  imeli  na povodcu, napadel občanki. Obe občanki sta naknadno iskali  zdravniško  pomoč  v  ZD,  pri  tem  pa je bilo ugotovljeno, da sta zadobili  telesne  poškodbe. Policisti bodo o opisanem obveščali VURS, prav tako  pa bodo zoper lastnico psa uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri
prekrškovnem organu zaradi kršitve ZZZiv.

28. 4. 2022 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo,  da  je storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi balkonska vrata kuhinje,  vstopil v notranjost stanovanjske hiše, katero je pregledal in iz nje  odtujil  nakit  in denar. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli  2  500  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 4. 2022 – POSKUS VLOMA V HIŠO
Policisti  so  bili  obveščeni  o  poskusu vloma v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec, z neznanim primernim predmetov  na  vzvod poskušal vlomiti vhodna vrata nenaseljene stanovanjske hiše,  kar  pa  mu  ni  uspelo in je dejanje ostalo pri poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 4. 2022 – PODAJA NAMERE ZA ZAČASNO ZAŠČITO RAZSELJENIH OSEB
Na  policijski  postaji se je zglasilo sedem drž. Ukrajine in zaradi vojnih razmer  v matični državi podali namero za začasno zaščito razseljenih oseb. Izpolnjeni  so  bili  vsi  formularji,  ki  so  bili  predani  v  odločitev pristojnim službam.

30. 4. 2022 – TATVINA ŽARA
Policisti  so  bili obveščeni o tatvini žara. Na kraju je bilo ugotovljeno, da  je  NN  storilec iz zunanje kuhinje poslovnega objekta odtujil žar in s tem  dejanjem oškodoval pravno osebo za 841,90 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1.5.2022 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli  v  postopku  voznika  osebnega  vozila,  za katero so ugotovili,  da le tega vozi pod vplivom alkohola, saj je indikator alkohola v  izpihanem  zraku  pokazal  0,60  mg/l.  Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo  vožnjo  in  mu  začasno  odvzeli  njegovo  vozniško  dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

1.5.2022 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli  v  postopku  voznika  osebnega  vozila,  za katero so ugotovili,  da le tega vozi pod vplivom alkohola, saj je indikator alkohola v  izpihanem  zraku  pokazal  0,63  mg/l.  Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo  vožnjo  in  mu  začasno  odvzeli  njegovo  vozniško  dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  alipridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo