Helios Sunsi na pravo pot, Matic Vesel podpisal prvo profesionalno pogodbo

0
4250
Na fotografiji: Matic Vesel je v družbi direktorja kluba Lada Gorjana (levo) in predsednika kluba Aleša Klavžarja s Helios Sunsi sklenil prvo profesionalno pogodbo.

Domžalčani, ki so se pred dnevi veselili svojega drugega naslova državnih prvakov, so začeli gledati v prihodnost in izkoriščati potencial, ki ga premore lasten mladinski pogon. Svojo prvo profesionalno pogodbo je s klubom podpisal mladinski reprezentant Matic Vesel.

Matic Vesel: “Super, da ostajam v domačem klubu, vendar pa bo treba zdaj delat še več!”

MaticVesel2

Aleš Klavžar: “Vključevanje mladih v člansko ekipo bo ena naših glavnih smernic v prihodnjih sezonah.”

Otrok domžalskega kluba, ki je s svojimi selekcijami osvajal naslove v pionirskih in kadetskih tekmovanjih, nosil pa je tudi že dres kadetske in mladinske reprezentance, je s klubom sklenil 4-letno pogodbo. “To je zame velik korak naprej, tak preboj v člansko ekipo je želja vsakega mladega košarkarja. Res sem vesel, da se je uresničila obojestranska želja, da ostanem v domačem klubu, ki je letos osvojil celo naslov državnega prvaka. Me pa to spet postavlja na začetek, saj je zdaj na meni, da delam še več in da si z garanjem in dokazovanjem na treningih poskušam izborit članske minute,” je ob podpisu povedal Matic, ki pa vseeno gleda le eno stopničko dalje. “Zdaj si moram najprej izborit mesto v mladinski reprezentanci, ki jo letos poleti čaka evropsko prvenstvo divizije A v Turčiji, avgusta pa bomo potem več razmišljali o članski košarki.”

V klubu se trudijo, da Matic ne bi ostal osamljen primer, saj je postalo jasno, da eden najboljših mladinskih pogonov v Sloveniji premore še kar nekaj zanimivih košarkarskih potencialov. “Ne glede na to, kakšna bo odločitev kluba, katerega tekmovanja se bomo udeležili v novi sezoni, smo začeli z uresničevanjem naše napovedi, da bomo fantom, ki so se dokazali z delom v mladinskem pogonu, ponudili priložnost za dokazovanje tudi na najvišjem nivoju. Dejstvo, da imamo enega najbolj organiziranih mladih pogonov v Sloveniji, moramo unovčiti tudi z vključevanjem mladih fantov v člansko moštvo, kar bo ena naših glavnih smernic v prihodnjih sezonah. Je pa seveda na koncu vse odvisno od fantov samih, da se bodo s prizadevnostjo in trdim delom uspeli dokazati starejšim igralcem, trenerjem in seveda zahtevni domžalski publiki.”

Oglasno sporočilo