Trenerji pozorni na vsako potezo

0
2631
Nogometaši Domžal so odigrali tretjo pripravljano tekmo pred začetkom nove sezone. V Športnem parku v Radomljah so se pomerili s tekmecem iz najmočnejše slovenske lige, ekipo Celja, in vknjižili neodločen izid 1:1. Rumeni med pripravami tako še naprej ostajajo neporaženi, naslednji preizkus pa jih čaka v petek, ko se bodo pomerili z Radomljami.
Strokovno vodstvo zaradi lažjih poškodb tokrat ni imelo na voljo vratarja Axela Maravala in novinca Luko Volariča, ki pa bosta že v ponedeljek znova v polnem pogonu. Domžalčani so prvi polčas odigrali zelo dobro, saj so gostom dovolili le eno priložnost, sami pa so bili veliko nevarnejši za tekmečeva vrata. Kljub temu so uspeli do odmora zadeti le enkrat. V 13. minuti je po strelu Janu Repasa odbito žogo vratarja Matica Kotnika v prazno mrežo pospravil Antonio Mance. V drugem polčasu je trener Luka Elsner, z izjemo vratarja Adnana Golubovića, ki je na igrišču ostal do 60. minute, zamenjal celotno moštvo. Po povratku z zasluženega dopusta je prvič zaigral tudi slovenski reprezentant Matic Črnic, ki je hitro pokazal, da je ohranil odlično formo s pravkar minule sezone. Kljub temu so edini gol v drugem delu igre dosegli Celjani. Po nesrečnem igranju z roko Mihe Blažiča je enajstmetrovko uspešno izvedel Mihaljević, ki je v 72. minuti postavil končni izid 1:1.
.

.

”Za nami je težka tekma, saj je Celje za nas izjemno neugodna ekipa. V lanski sezoni smo imeli trde bitke in naš medsebojni izid z njimi je bil negativen. Tokratna prijateljska tekma seveda še ne pomeni ničesar. Obe ekipi sta v fazi priprav, mi smo imeli na primer še v petek dva zelo težka treninga. Vsak gleda nase in poizkuša čim bolje izkoristiti pripravljalne tekme,” je po obračunu z grofi povedal Brazilec Juninho, ki je izpustil tekmo proti domžalskim mladincem, proti Škendiji in Celju pa je zaigral v drugem polčasu: ”Konkurenca v ekipi se vsekakor čuti. To je dobro za klub in tudi nas igralce, saj moramo na vsakem treningu dati vse od sebe. Vsaka minuta na igrišču šteje in trenerji naše poteze zelo pozorno spremljajo. Vsi si želimo igrati v Evropi, zato je intenzivnost na treningih zelo visoka. Po drugi strani pa je širina kadra izjemno pomembna, saj bomo sezono začeli na treh frontah.”

Juninho
Za Domžalčani je enajst dni težkih priprav, prav toliko časa pa jih loči tudi do prve uradne tekme v novi sezoni: ”Napredujemo. Z vsakim treningom in tekmo naredimo korak naprej. Tudi fizično počasi prihajamo na najvišjo možno raven. Prepričan sem, da bomo že v tem tednu prišli v želeno formo. Prva evropska tekma je pred vrati, tako da ne smemo izgubljati dni. Z mislimi se moramo obrniti proti prvemu tekmecu, ki ga dobimo v ponedeljek,” se zaveda izkušeni 32-letni zvezni igralec, ki pred žrebom v švicarskem Nyonu nima posebnih želja: ”O žrebu ne razmišljam. Lani smo veliko govorili o tem in na koncu dobili najslabše. Zagotovo bomo dobili kakovostnega nasprotnika, zato se s tem ne obremenjujem. Razmišljati moramo le o sebi, o svoji igri in upam, da bomo napredovali,” je zaključil nogometaš, ki je prvič ob Kamniško Bistrico prišel daljnega leta 2004 in je v domžalskem dresu odigral že 16 evropskih tekem.

Tekst in foto: Grega Krmavnar

Oglasno sporočilo