Mladi za mlade v Kamniku in Domžalah

0
2662
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 1.julij 2014

Zavezništvo Alenke Bratušek je predstavilo kandidate iz Domžal in Kamnika. Leja Peterka, Jure Stopar in Zoran Bosančić so mladi, a kljub svojim letom izkušeni kandidati, so za kraj svoje predstavitve simbolno izbrali Centralno čistilno napravo Domžale – Kamnik.

Tukaj so župani občin Cerklje na Gorenjskem, Domžale, Kamnik, Komenda, Mengeš in Trzin podpisali pogodbo z izvajalci nadgradnje Centralne čistilne naprave. Vlada pod vodstvom Alenke Bratušek je junija letos sprejela sklep, s katerim bo mogoče začeti z izvedbo projekta v kohezijskem finančnem obdobju 2014-2020.

Kandidat v občinah Kamnik in Komenda, Zoran Bosančić, je ob predstavitvi povedal, da mora črpanje kohezijski sredstev biti prednostna naloga prihodnje vlade, saj je v preteklosti veliko evropskega denarja ostalo neizkoriščenega. »Preudaren in gospodaren izkoristek evropskega denarja najbolj pozitivno občutijo prav ljudje iz lokalnega okolja,« je poudaril.

»Če bomo pravilno začrtali razvoj lokalnega okolja, bomo veliko pripomogli tudi k izboljšanju situacije za lokalno mladino. Mladi morajo namreč postati gonilna sila v lokalnem okolju, saj so nosilci družbenih sprememb. Z zagonom investicij bomo pripomogli k povečanju delovnih mest, in sicer tudi s spodbujanjem sodobnih oblik dela že v času izobraževanja mladih,« je poudarila Leja Peterka, kandidatka v delu občine Domžale ter v občinah Lukovica in Moravče.

Med kandidati je tudi nekdanji profesionalni športnik – hokejist. Zato ni presenetljivo, da bo Jure Stopar svoje delo posvetil izzivom v športu na lokalnem in državnem nivoju. »Zavzemal se bom za istočasno sprejetje zakona o navijačih in zakona o točenju alkoholnih pijač na športnih prireditvah. Ta dva zakona skupaj bi v športne klube oziroma društva prinesla denar ter odstranitev huliganov,« je povedal Stopar, ki meni, da sta zakona nujno pomembna za oživitev športa v Sloveniji.

Oglasno sporočilo