Kronika policijske postaje Kamnik (od 13.6. do 19.6.2016)

0
4032

13.06.2016
DROGA NA KRIŽU
Policisti so imeli na Križkem bajerju v postopku občana, ki so mu zasegli dva zavitka z belo grudasto snovjo (sum speed ), za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zavitek s snovjo bodo poslali v analizo in nato ustrezno ukrepali.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
V naselju Šmarca so policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov preverili voznika, kateri pa je pri postopku kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, katerega je odločno odklonil, kljub temu, da je bil seznanjen s posledicami odklona. Zoper voznika bo podan predlog na okrajno sodišče Kamnik.

TATVINA VOZILA IZPRED ST. HIŠE V SUHADOLAH
Izpred stanovanjske hiše v Suhadolah je neznani storilec izvršil tatvino osebnega avtomobila znamke Peugeot, srebrne barve, kateri je bil odklenjen in odpeljan z originalnimi ključi vozila, kateri so bili v ključavnici. Nastala je materialna škoda za okoli  500 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

14.06.2016
POSKUS VLOMA V VOZILO V ŠMARCI
Neznanec je v Šmarci preko noči z neznanim predmetom na vzvod poskušal vlomiti skozi prednja desna vrata vozila vendar je nato od dejanja odstopil. Pri tem je nastala materialna škoda za okoli 300 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ODTUJENA PLATIŠČA  IZ PARKIRANEGA VOZILA
Neznani storilec je preko noči pristopil do osebnega vozila, kjer je iz odprtega prtljažnika odtujil dvigalko za vozilo in nato pristopil do drugega parkiranega vozila in z njega odtujil vse štiri platišča z pnevmatikami. Nastala je materialna škoda za okoli 500 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

15.06.2016
TATVINA JAKNE V PABU PARLAMENT V LJUBLJANI
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil tatvino jakne z denarnico v pabu Parlament v Ljubljani. Z razgovori je bilo ugotovljeno,  da je neznanec v gostinskem lokalu Parlament izvršil tatvino moške jakne znamke Nike, črne barve v kateri je imel oškodovanec vozniško dovoljenje, osebno izkaznico in ključe od stanovanjske hiše. Nastala je materialna škoda za okoli 150 eurov. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

16.06.2016
DROGA V TRZINU
Policisti so imeli v Trzinu v postopku občana, kateremu je bila proti potrdilu  zasežena zelena posušena rastlina v PVC vrečki, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zavitek s snovjo bodo poslali v analizo in nato ustrezno ukrepali.

PROMETNA NESREČA V KOMENDI
V Komendi na Glavarjevi ulici je prišlo do prometne nesreče. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da voznica z osebnim vozilom ni vozila po desnem voznem pasu, zaradi česar je bočno trčila v osebni avtomobil, katerega je v kritičnem trenutku po drugem voznem pasu pravilno vozil drugi udeleženec. V prometni nesreči je povzročiteljica zadobila lahke telesne poškodbe. Nastala je materialna škoda za okoli  3.200 eurov. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

17.06.2016
TATVINA DENARNICE IZ STANOVANJSKE HIŠE
Policisti so bili obveščeni o tatvini denarnice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene stanovanjske hiše odtujil zeleno denarnico v kateri je imel oškodovanec osebno izkaznico, kartico zdravstvenega zavarovanja in 60 eurov. Nastala je materialna škoda za okoli 100 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

18.06.2016
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
V naselju Zgornje Stranje smo kontrolirali voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik začetnik 0,48 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

POSKUS VLOMA V NEKDANJO GOSTILNO – STARI GRAD
Neznanec je s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi vhodna vrata nekdanje gostilne na Starem gradu.  Iz renovacijskega objekta ni bilo ničesar odtujenega. Nastala pa je materialna škoda na objektu za okoli 100 eurov.  Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

19.06.2016
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK V VRHPOLJAH
V naselju Vrhpolje smo kontrolirali voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 1,17 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

POSKUS VLOMA V SKUPNI KLETNI PROSTOR NA ŠUTNI
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v skupni kletni prostor na Šutni. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec preko noči poskušal s primernim orodjem na vzvod vlomiti skozi dve okni skupnih kletnih prostorov. To mu zaradi v notranjosti nameščenih kovinskih mrež ni uspelo. Nastala je materialna škoda za okoli 350 eurov na škodo vseh etažnih lastnikov na naslovu. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo