Kronika Policijske postaje Domžale (od 15.1. do 21.1.2024)

0
547

15. 1. 2024
TATVINA KOLES IZ GARAŽE

Policisti so bili obveščeni o tatvini treh koles. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz odklenjene garaže odtujil tri specialni gorski kolesi znamke Scott in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 15.000 EUR.

15. 1. 2024
VLOM V PODJETJE

Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Ugotovljeno je bilo, da je storilec preplezal visoko ograjo podjetja in iz kontejnerja ukradel električne vodnike ter dve enoti klimatske naprave. Z opisanim je podjetje oškodoval za okoli 1.000 EUR.

16. 1. 2024
DELOVNA NEZGODA V PODJETJU

Policisti smo bili obveščeni o delovni nesreči v enem izmed podjetij, kjer naj bi zaposleni padel v jašek tovornega dvigala. Ker se je oseba pri padcu poškodovala, je bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom v UBKC Ljubljana. Policisti nadaljujejo z delom.

16. 1. 2024
POŽAR NA ZABOJNIKIH

Policisti smo bili obveščeni o požaru zabojnikov za smeti. Ugotovljeno je bilo, da je neznana oseba zanetil požar na plastičnem komunalnem zabojniku, požar pa se je nato razširil še na ostale zabojnike in fasado zgradbe ob kateri so bili zabojniki postavljeni. Požar so pogasili gasilci. Nastala je materialna škoda za okoli 15.000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

16. 1. 2024
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, KAZNIVO DEJANJE NEVARNE VOŽNJE

Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil in nastalo materialno škodo. Na kraju so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika povzročitelja za katerega je bilo kasneje v postopku prav tako ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

17. 1. 2024
VLOM V HIŠO IN TATVINA KOLESA

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno ej bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem vlomil skozi garažna vrata stanovanjske hiše in iz notranjosti odtujil električno gorsko kolo. Nastala je materialna škoda za okoli 3.100 EUR.

17. 1. 2024
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil in telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi nepravilne smeri in strani vožnje prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Nastala je materialna škoda za skupno 32.000 EUR. V prometni nesreči sta se voznik povzročitelj in sopotnik lažje telesno poškodovala. Voznik je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom, sopotnik pa bo zdravniško pomoč iskal sam naknadno. Povzročitelju bo naknadno izdan plačilni nalog s predpisano globo.

17. 1. 2024
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilom in telesnimi poškodbam . Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču enega izmed voznikov. Ob trku je vozilo povzročitelja obrnilo na streho, pri tem pa se je voznik lažje poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan na pregled v UBKC Ljubljana. Nastala je materialna škoda za skupno 15.000 EUR. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

18. 1. 2024
VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA

Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, za katero je bilo v postopku ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi ugotovljenih dejstev ji je bilo na zaseženo osebno vozilo in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršiteljico bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

18. 1. 2024
POSKUS DRZNE TATVINE

Policisti so bili obveščeni o poskusu drzne tatvine iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je neznana oseba s pretvezo, da ponuja cenejšo dobavo interneta, lastnika hiše prepričal, da ga spusti v notranjost hiše, ter ga pri tem skušal zvabiti iz stanovanjske hiše, kar pa mu ni uspelo, saj je lastnik hiše za njim zaklepal vhodna vrata, zaradi česar se je nato neznanec skupaj z osebo, ki ga je čakala v vozilu s kraja odpeljala.

18. 1. 2024
MEDVRSTNIŠKO NASILJE NA OSNOVNI ŠOLI

Policisti so bili obveščeni o medvrstniškem nasilju na eni izmed osnovnih šol. Ugotovljeno je bilo, da je učenec fizično obračunal z drugim učencem. Pretep je bil prekinjen ob posegu zaposlenih na šoli. Policisti v zvezi dejanja nadaljujejo z delom in obvestijo pristojne službe.

18. 1. 2024
VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN POD VPLIVOM ALKOHOLA, ZASEG NEREGISTRIRANEGA OSEBNEGA AVTOMOBILA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katero je bilo v postopku ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa je vozil pod vplivom alkohola. Nadalje je bilo ugotovljeno, da ima voznik na neregistriranem vozilu nameščene registrske tablice, ki vozilu ne pripadajo. Na podlagi ugotovljenih dejstev je bilo kršitelju vozilu zaseženo. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, izdan pa mu je bil tudi plačilni nalog.

18. 1. 2024
POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI, KRŠITEV ZAKONA O OROŽJU

Policisti smo bili obveščeni o streljanju iz vozila, osebe pa so se s kraja odpeljale. Naknadno je bilo na podlagi opisa izsledeno vozilo z osebami, najdena pa je bilo tudi orožje iz katerega so bili sproženi streli. Orožje je bilo zaseženo, zoper osebo, ki je orožje uporabljala, pa bo napisana odločba v hitrem postopku. Zaradi suma kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti bo obveščeno državno tožilstvo.

18. 1. 2024
VLOM V HIŠO
Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo skozi okno garaže in iz notranjosti odtujil več zlatnine in gotovine. Nastala je materialna škoda za okoli 3.200 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

19. 1. 2024
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je bivši izven zakonski partner nad bivšo partnerko izvajal psihično nasilje in ji grozil. Zaradi opisanega so policisti osumljenemu izrekli prepoved približevanja. Izrečeni ukrep je bil posredovan v presojo dežurni preiskovalni sodnici pristojnega sodišča, katera je izrečeni ukrep potrdila in podaljšala še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega na pristojno sodišče podali tudi kazensko ovadbo.

19. 1. 2024
PREPOVED NADALJNE VOŽNJE BREZ ODVZEMA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Policisti so mu na kraju prepovedali nadalno vožnjo. Zoper njega sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20. 1. 2024
ZLORABA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA

Policisti so bili obveščeni o zlorabi negotovinskega plačilnega sredstva. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neugotovljeno kje, v tuji državi, prišel do zapisa kreditne kartice oškodovanke in nato opravil več avtorizacij s čimer je lastnico oškodoval za 5.130 EUR.

21. 1. 2024
POSKUS VLOMA V TRGOVINO

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v trgovino. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vrata trgovine, kar pa mu ni uspelo in je iz kraja odšel. Z dejanjem je lastniku povzročil za okoli 100 EUR materialne škode.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin in vlomov in jih pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših predmetov iz vozila, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

 

 

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here