Kronika Policijske postaje Kamnik (od 5.2. do 10.2.2024)

0
397

5.2.2024
REALIZIRANA PRIVEDBA
Policisti so na podlagi Finančnega urada Ljubljana, realizirali odredbo za privedbo osebe, ki se ni sama zglasila na urad, prav tako pa ni prevzemala pošte. Oseba je bila odpeljana na Finančni urad Ljubljana.

6.2.2024
POSKUS VLOMA
Neznani storilec je v naselju Mekinje s fizično silo poskušal vlomiti v garažo, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil. Nastala je materialna škoda za okoli 100 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

TATVINA PLINSKIH JEKLENK
Neznani storilec je v Srednji vasi odtujil 10 praznih plinskih jeklenk, tako da je odstranil ključavnico obešanko ter z dejanjem oškodoval lastnika za okoli 300 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

KD UPORABA PONAREJENEGA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA
Oškodovanec se je zglasil na policijsko postajo in prijavil kaznivo dejanje uporaba ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način prišel do podatkov bančne kartice od oškodovanca, s katero je opravil več transakcij in ga oškodoval. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA
Policisti so v naselju Podgorje obravnavali prometno nesrečo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je voznik z osebnim avtomobilom peljal po makadamski lokalni cesti, kjer je zapeljal skozi jašek, ki leži na sredini vozišča, pri tem pa poškodoval podvozje vozila. Voznik je zaradi sprožitve zračne blazine zadobil udarec v glavo. Policisti po zbranih obvestilih ustrezno ukrepajo.

7.2.2024
PROMETNA NESREČA
V naselju Vrhpolje se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so v Kamniku obravnavali vlom v tovorno vozilo, kjer je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod razbit zadnjo desno steklo na tovornem vozilu. Iz notranjosti vozila je nato odtujil več kosov električnega orodja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba

8.2.2024
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli na Perovem v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

POVOŽENJE DIVJADI
V naselju Soteska je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

9.2.2024
PROMETNA NESREČA
Na Kovinarski cesti se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NAMERNO POŠKODOVANJE VOZILA
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari na Novem Trgu v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim ostrim predmetom poškodoval sprednja desna vrata vozila. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli na Perovem v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

10.2.2024
GLASNA GLASBA
Policisti so na Glavnem trgu obravnavali intervencijo na javnem kraju, zaradi glasne glasbe. Kršiteljici je bili izrečeno opozorilo po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

NEUPOŠTEVANJE PROMETNEGA ZNAKA
Policisti so bili obveščeni o vozilu, ki se je zaradi neustrezne zimske opreme zagozdilo v Mačkovem kotu. Policisti so na kraju tujemu državljanu izdali plačilni nalog zaradi neupoštevanja prometnega znaka in pa neustrezne zimske opreme.

10.2.2024
POSKUS VLOMA V ŠPORTNO DVORANO
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v športno dvorano v Kamniku. Na kraju ugotovljeno, da je 5 neznanih osumljencev s primernim orodjem na vzvod, vlomila skozi stranska vrata v telovadnico šole, iz katere pa niso ničesar odtujili, ker so bili prepodeni s strani varnostnika. Policisti v zvezi s tem dejanjem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here