Bi uporabljali športne objekte v občini Domžale?

0
3624

Odbojka, nogomet, kopališče, košarka, rolkanje, tenis, atletske steze, kotalkanje, rekreacija … vse to in še več lahko počnete na površinah v športnih parkih, ki jih upravlja Zavod za šport in rekreacijo Domžale. V nadaljevanju tako lahko preverite kaj vse in seveda kje lahko uporabljate različne športne objekte. Mi pa vas seveda vabim k čim pogostejši uporabi in gibanju predvsem na prostem.

Odbojka na mivki
Zavod za šport in rekreacijo Domžale ima v Občini Domžale na treh lokacijah na voljo 7 odbojkarskih igrišč, ki jih lahko (po predhodni rezervaciji) koristijo vsi. Vabimo vas, da letošnje poletje preživite aktivno tudi ob rekreativnem igranju odbojke na mivki v Športnem parku Domžale (za bazenom), Športnem parku Škrjančevo ali v Športnem parku Ihan (ob nogometnem igrišču). Odločite se lahko za abonma in si tako zagotovite stalen termin ali pa rezervacijo posameznega termina na katerikoli od treh lokacij. Povabilo velja za sezono 2016, ki se je začela 1. junija in se predvidoma zaključi 30. septembra. V primeru lepega vremena se sezona lahko podaljša. Razpoložljivost terminov lahko preverite na spletni strani Zavoda za šport in rekreacijo Domžale (www.sport-domzale.si/zasedenost), kjer so možne rezervacije posameznih terminov preko spletne aplikacije (rezervirate lahko do 7 dni vnaprej). Cenik najema odbojkarskih igrišč lahko preverite TUKAJ.

Kopališče Domžale
V sezoni 2016 na domžalskem kopališču uvajamo kar nekaj novosti z namenom obogatiti program in obiskovalcem ponuditi čim bolj raznolike aktivnosti. Od 5. julija dalje je vsak torek na voljo zorbing, prav tako pa bodo ob torkih in četrtkih na voljo termini za rekreativne plavalce (od 19.30 do 21.30 ure). Pripravljamo še nočno kopanje, prvo se bo zgodilo, 30. julija, prvič pa je na voljo kopalkanje za starejše v sodelovanju s Šolo zdravja. Letos na domžalsko kopališče vabimo tudi na jutranjo telovadbo, za vse generacije pa se obetajo različne animacijske avanture. Kopališče ima v letošnji sezoni tudi gostinsko ponudbo, vsem kopalcem pa so na voljo knjige za odrasle in najmlajše. Knjižni kotiček za popolne bralske užitke z raznovrstnimi knjigami smo pripravili v sodelovanju s Knjižnico Domžale. Kot omenjeno, ostajajo enake kot lani tudi cene vstopnic, dnevne so na voljo že od dveh evrov za otroke in študente in tri evre za odrasle, sezonske vstopnice pa si lahko kopalci privoščijo od 10 evrov za otroke in študente in 20 evrov za odrasle. Nakup sezonske vstopnice je možen ob predložitvi osebnega dokumenta. Cena vstopnice za večerno kopanje ob torkih in četrtkih pa je 3 evre. Celoten cenik lahko preverite TUKAJ.

Plezalna stena
V Domžalah imamo od letos nov športni objekt v centru mesta – plezalno steno. Objekt skupaj s košarkarskim igriščem in igrali predstavlja športno rekreativno površino, ki je na voljo vsem občanom in občankam za rekreativno športno udejstvovanje, seveda pa je pomembno, da ob tem upoštevate pravila varne uporabe, ki se nahajajo tudi ob plezalni steni.  Varno plezanje pomeni, da upoštevamo navodila, da ne presegamo določene meje (rdeča črta), ki omogoča plezanje brez varovanja. Pomembno je, da se stena uporablja pravilno, da starši spremljajo mlajše otroke neposredno ob njihovem plezanju. Pri uporabi je potrebno sodelovati, se ne prerivati in poskrbeti za lastno in tujo varnost. V trenutku, ko začnemo uporabljati steno v zgornjem delu, nad rdečo črto, pa moramo biti pravilno opremljeni z vso potrebno opremo za športno plezanje, ki jo uporabljajo plezalci, ki so za to usposobljeni in znajo voditi varno plezanje, je le nekaj osnovni pravil. Uporaba plezalne stene je na lastno odgovornost, a kljub temu se morate držati pravil z namenom zagotavljanja varnosti in reda. Uporaba plezalne stene je sicer brezplačna. Poletni odpiralni čas plezalne stene je vsak dan od 8. do 21. ure, zimski odpiralni čas pa vsak dan od 8. do 18. ure. Kakšna je pravilna uporaba plezalne stene in kaj je potrebno upoštevati, pa lahko preverite TUKAJ.

Igrišča za tenis
Poletje je kot nalašč za igranje tenisa, še posebej v lepem vremenu, a v Domžalah ga lahko igrate tudi v slabšem in hladnejšem obdobju. Na voljo imate tenis igrišča tako na prostem, kot v dvorani, cene pa se gibljejo od 6 evrov dalje za najem enega termina na prostem in od 12 evrov za najem pokritega igrišča. Društva iz Občine Domžale, ki izvajajo programe tenisa delno na tržnih osnovah imajo 25-odstotkov nižjo ceno najema. Celoten cenik za najem teniških površin lahko preverite TUKAJ.

Na voljo so tudi nogometna in druga igrišča
V Domžalah imamo kar nekaj športnih parkov, kjer je na voljo tudi najem – športni in komercialni – nogometnih in drugih igrišč. Tako se lahko odločite za najem nogometnega igrišča ali asfaltne ploščadi v Športnem parku Vir, velika izbira nogometnih igrišč, tudi z umetno travo, je na voljo v Športnem parku Domžale, kjer se lahko odločite tudi za igranje malega nogometa oziroma uživate v igranju na glavnem ali pomožnih nogometnih igriščih. Lahko pa se umaknete tudi nekoliko ven iz Domžal in se za najem nogometnega igrišča ali asfaltne ploščadi, pa tudi zelenih površin, odločite v Športnem parku Ihan. Tam je na voljo, kot omenjeno, tudi odbojkarsko igrišče. Cene najema posameznih igrišč lahko preverite TUKAJ.

Košarka v dvorani ali na prostem?
V toplejših mesecih je ulična košarka na igrišču v Športnem parku Domžale odlična rekreacija, pa še brezplačna je rekreativna uporaba. V kolikor pa bi želeli košarko (ali druge dvoranske športe) izvajati v Športni dvorani Domžale, se lahko odločite za različne oblike najema. Najem športne dvorane Domžale je v različnih oblikah, lahko najamete le dvorano, ali pa dvorano skupaj z garderobami in uporabo fitnesa (za društva). Cene najema športne dvorane lahko preverite TUKAJ.

Uporaba atletskih površin
Na stadionu v Športnem parku Domžale je možen tudi najem atletskih površin oziroma posameznih atletskih stez. Cena najema je že od dveh evrov naprej, najamete pa lahko atletsko stezo (ali več njih) za rekreacijo z opremo ali brez. Prav tako se lahko odločite za najem metališča. Naj vas spomnimo, da vsak ponedeljek od 19. do 20. ure na atletskem stadionu v Športnem parku poteka vodena vadba za začetnike in rekreativce. Z vadbo se osredotočamo na motorične sposobnosti, ki so temelj našega počutja in zdravja: to so razvoj gibljivosti, ravnotežja, moči, razvijanje hitrosti in orientacije. Skupaj naredimo največ za svoje zdravje, počutje in dobre odnose. Vabljeni torej vsi rekreativci in tisti, ki bi to radi postali. Več o brezplačni rekreaciji lahko preverite TUKAJ.

Drsališče – uporaba pozimi in poleti
V Domžalah je v zimskih mesecih organizirano tudi drsališče, kjer je rekreativno drsanje brezplačno. Društva in organizacije pa se lahko odločijo tudi za rezervacijo in najem drsališča za rekreativni hokej. Površina, kjer je sicer drsališče, je na voljo tudi izven drsalne sezone – v letnem času – za najem za igranje in line hokeja, kotalkanja in rolanja in drugih aktivnosti. Cene najema za kotalkanje in rolanje se gibajo od 6 evrov na uro, najem za skupine za hokej pa od 20 evrov dalje. Cenik se nahaja TUKAJ.

Fitnesi in igrala na prostem ter drugi brezplačni objekti
Naša občina je bogata tudi z igrali za najmlajše, ki jih najdemo po vsej občini. Prav tako pa se v naši občini ponašamo tudi z rekreativnimi napravami za vse generacije, t.i. fitnesi na prostem. Vaje, ki jih izvajamo na teh napravah krepijo našo vzdržljivost in moč, mišično strukturo in razvijajo ravnotežje. Najpomembneje je, da vse to lahko počnemo v naravi, v družbi enako ozaveščenih ljudi. Tak način rekreacije ima velik vpliv na srčno-žilni sistem, presnovo, duševno zdravje in ne nazadnje na naše družabno življenje. Odličen prostor za rekreacijo predstavlja tudi naša zelena os, ob reki Kamniški Bistrici, kjer se nahajajo številna že omenjena igrala in fitnesi na prostem, najdejo svoje poti sprehajalci, pohodniki, tekači in kolesarji. Nikakor pa ne moremo mimo Šumberka in trim steze, ki se vzpenja čez domžalski vrh in predstavlja prijetno rekreacijo v vseh letnih časih. Pozabiti pa ne smemo niti na skate park, ki predstavlja sprostitev za vse rolkarje in ostale skate rekreativce.

Vse uporabnike športnih objektov pa vabimo, da v kolikor na igriščih opazite nepravilnosti, nas o tem prosimo obvestite na e-naslov: info@sport-domzale.si, saj si želimo urejenih športnih površin, ki bodo na voljo za varno uporabo vsem uporabnikom.

Zavod za šport in rekreacijo Domžale 

igrisca_in_bazen (4) igrisca_in_bazen (3) igrisca_in_bazen (2) igrisca_in_bazen (1)

Oglasno sporočilo