Kronika policijske postaje Kamnik (od 11.7. do 17.7.2016)

0
2718

11. 7. 2016
PROMETNA NESREČA NA PARKIRIŠČU MERCATOR CENTRA
Voznik osebnega avtomobila je pri zapuščanju parkirnega prostora trčil v drugo parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Policisti so z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili povzročitelja nesreče in mu izdali plačilni nalog. Povzročitelja so oglobili za povzročitev nesreče in za pobeg s kraja nesreče.

SPOR MED BIVŠIMA PARTNERJEMA
V Kamniku je prišlo do spora med bivšima partnerjema. Strasti so pomirili policisti in za kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

GLASNA GLASBA V STANOVANJU
Na območju Kamnika je stanovalka v bloku predvajala glasbo, ki pa je bila za ostala ušesa v bloku moteča, saj so si že želeli nočnega miru in počitka. Policisti so stanovalko za preglasno predvajanje glasbe oglobili.

12. 7. 2016
ZASEG VOZILA ZARADI PROMETNIH KRŠITEV
Policisti so na regionalni cesti Stahovica-Kamniška Bistrica pri kontroli prometa ustavili voznika, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Vozniku je bilo vozilo zaseženo. Voznik bo svoje kršitve zagovarjal pred sodnikom za prekrške.

13. 7. 2016
ZASEG POSUŠENE SNOVI
V Kamniku so policisti opravili postopek z osebo, ki je imela pri sebi posušeno snov rastlinskega izvora. Obstaja sum, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Snov je bila poslana v analizo. V kolikor se z analizo ugotovi, da gre za prepovedano drogo bo z odločbo izrečena sankcija za prekršek.

14. 7. 2016
PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Policisti so ugotovili, da je voznica ustavila pešcu, ki je cesto prečkal na označenem prehodu za pešce. Za voznico je vozil voznik, ki se je prav tako ustavil. Vozniku, ki je pripeljal za njima pa to ni uspelo in je trčil v vozilo pred seboj. Lažje poškodovanih je bilo pet oseb. Povzročitelju je bila izdan plačilni nalog.

TATVINA PNEVMATIK S PLATIŠČI NA NOVEM TRGU
Neznanec je na parkirišču na Novem trgu z osebnega avtomobila odtujil vsa štiri alu platišča s pnevmatikami. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

15. 7. 2016
SPOR PRED BLOKOM V KAMNIKU
Do spora med občanoma je prišlo pred stanovanjskim blokom na območju Kamnika. Srž spora je bil pasji kakec, kljub temu, da ga je občanka pospravila. Po zbranih obvestilih bo kršitelju izdan plačilni nalog.

ZASEG POSUŠENE SNOVI
Izven naselja Kamnik so policisti opravili postopek z osebo, ki je imela pri sebi posušeno snov rastlinskega izvora. Tudi ta snov je bila poslana v analizo in v kolikor se z analizo ugotovi, da gre za prepovedano drogo bo z odločbo izrečena sankcija za prekršek.

ZASEG VOZILA ZARADI PROMETNIH KRŠITEV
Policisti so na regionalni cesti Kamnik-Ločica pri kontroli prometa ustavili voznika, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Vozniku je bilo vozilo zaseženo. Voznik bo svoje kršitve zagovarjal pred sodnikom za prekrške.

16. 7. 2016
SPUŠČEN PES V MOSTAH PRI KOMENDI
V Mostah pri Komendi si je pes vzel prosto dopoldne in jo mahnil na potep. Za njegov potep bo nekaj evrov odštel njegov lastnik, kateremu je bil izdan plačilni nalog, ker ni zagotovil fizičnega varstva živali.

S PIROTEHNIČNIM SREDSTVOM POŠKODOVANA OKNA NA STAVBI OBČINE
Veselje ob poroki je skalilo odvrženo pirotehnično sredstvo, zaradi katerega so na stavbi Občine Kamnik počila stekla na štiri oknih. Po zbranih obvestilih sledi bo izveden ustrezen ukrep.

SPOR MED SOSEDAMA
Na kamniškem je prišlo do spora med sosedama zaradi hranjenja mačk. V sporu je bilo izrečenih nekaj besed, ki jih Slovar slovenskega jezika ne pozna. Policisti so udeleženki spora oglobili.

IZREČENA PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti so morali v Kamniku posredovati zaradi spora med bratom in sestro. Spor je bil tako hud, da so policisti izrekli prepoved približevanja. O nadaljnji usodi približevanja bo odločalo sodišče.

SPOR V STANOVANJU
Izven Kamnika sta se, čeprav sta se ravno vrnila z dopusta, sprla znanca. Za vročo kri je poskrbel tudi vpliv alkohola. Policisti bodo kršiteljema izdali plačilni nalog.

17. 7. 2016
PROMETNA NESREČA V SP. STRANJAH
Na regionalni cesti Kamni-Stahovica se je zgodila prometna nesreča s telesnimi poškodbami. Policisti so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da voznik vozil iz Zg. Stranj proti Sp. Stranjam in zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča na dvorišče stanovanjske hiše. Tam je trčil v parkirano vozilo in jablano ter čez živo mejo, kjer se je nato prevrnil na bok in pristal na vozišču. Voznik se je v nesreči poškodoval. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo mu je bil izdan plačilni nalog.

TATVINA KOVINSKIH ZABOJNIKOV
V Šmarci je prišlo do tatvine kovinskih zabojnikov. Policisti so zavarovali posnetke nadzornih kamer. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA STELETOVI
NN voznik je na parkirišču na Steletovi cest trčil v osebni avto citroen C4 in s kraja odpeljal. Policisti o povzročitelju zbirajo obvestila.

GLASNI V LOKALU
V enem izmed kamniških lokalov so bili gosti v lokalu nekoliko preglasi, kar je zmotilo občane, ki so si želeli nočnega počitka. Policisti so na kraju ugotovili, da lokal obratuje preko dovoljenega obratovalnega časa in bodo o tem obvestili inšpekcijsko službo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo