Dve medalji kamniških lokostrelcev na evropskem mladinskem prvenstvu v lokostrelstvu: Gašper Štrajhar in Žiga Ravnikar

0
4502

Po analizi rezultatov iz preteklih mladinskih evropskih prvenstev smo prišli do zaključka, da je bilo zadnje mladinsko prvenstvo, ki je potekalo od 18.7.2016 pa do 23.7.2016 v Bukarešti v Romuniji, za Slovenijo najuspešnejše, kajti naši tekmovalci prinašajo v domovino dve medalji.
Na takih tekmovanjih, kjer tekmujejo najboljši tekmovalci in tekmovalke iz evropskih držav, smo priča hudi konkurenci tako v mladinskih kot v kadetskih vrstah. Marsikdo iz mladinskih vrst tekmuje tudi v članski, kajti pogoji za tekmovanje so isti, gre le za starostno razliko.
Te dni je v Bukarešti, glavnem mestu Romunije, na velikem stadionu najuspešnejšega romunskega nogometnega kluba Dinamo, potekalo mladinsko evropsko prvenstvo, katerega se je udeležilo 345 tekmovalk in tekmovalcev iz 36 držav. Tekmovalci tekmujejo v dveh disciplinah in sicer z ukrivljenim in sestavljenim lokom. Ločeni so v dve starostni kategoriji ( kadeti in mladinci) in po spolu. Mladinci in mladinke z ukrivljenim lokom tekmujejo na razdalji 70 m, kadeti in kadetinje z ukrivljenim lokom tekmujejo na razdalji 60 m, medtem ko tekmovalci z sestavljenim lokom tekmujejo na enotnih 50 m. Tekma poteka individualno in ekipno.
Kot člani reprezentance so za to tekmo dosegli norme ali pa bili poleg ostalih izbrani tudi trije člani Lokostrelskega kluba Kamnik in sicer med mladinci GAŠPER ŠTRAJHAR in LUKA ARNEŽ, med kadeti pa ŽIGA RAVNIKAR. Tako Gašper kot Žiga sta že stalna člana reprezentance, medtem ko je Luka prvič nastopil v reprezentačni ekipi.
Po zaključenih torkovih kvalifikacijah, kjer so bili naši zadovoljni z uvrstitvami, so se v sredo med seboj pomerile najprej ekipe. Medtem, ko so mladinci nesrečno izpadli v boju za 1/8 finala, je kadetska ekipa v sestavi ŽIGA RAVNIKAR, NIK BIZJAK in ŽAN LUKŠIČ pokazala, da so več kot enakovreden nasprotnik najboljšim. Najprej so premagali ekipo iz Poljske, za njimi so padli Rusi, ki so bili prvouvrščeni po kvalifikacijah in v polfinalu so z odličnim rezultatom zmleli še Francoze. V sobotnem finalnem obračunu v boju za zlato medaljo so dobesedno nadigrali špansko ekipo in na naše veliko veselje postali EVROPSKI EKIPNI PRVAKI med kadeti.
Mladinec Gašper Štrajhar je po 13.mestu v kvalifikacijah v individualnih dvobojih premagoval nasprotnike enega za drugim. Ko se je po zmagi nad Italjanom Bizzotto uvrstil med najboljše 4, je zadišalo po medalji. V polfinalu je bil Rus Baldanov boljši in Gašperja je čakal boj za bron, kjer se je pomeril z Nemcem Schmitzom. Po izredno razburljivemu in enakovrednem dvoboju je Nemec klonil ravno pri zadnjem setu, ko je Gašper zadel max. število zadetkov in sicer 30. Igra živcev je bila končana in veselili smo se tako zelo težko pričakovane in zaželjene bronaste medalje.

Slovenske uvrstitve:

Mladinci (66 tekmovalcev):
3.m. GAŠPER ŠTRAJHAR
9.m. ROK BIZJAK
33.m. LUKA ARNEŽ

Mladinke (43 tekmovalk):
17.m. IVANA LAHARNAR

Kadeti ( 68 tekmovalcev):
9.m. NIK BIZJAK

17.m. ŽIGA RAVNIKAR
33.m. ŽAN LUKŠIČ

Kadetinje ( 51 tekmovalk):
33.m. ŠPELA FERŠ

33.m. SANJA TEVŽ

Ekipe mladincev ( 16 ekip):
9.mesto : Štrajhar Gašper, Bizjak Rok, Arnež Luka

Ekipe kadetov ( 18 ekip):
1.m. : Ravnikar Žiga, Lukšič Žan, Bizjak Nik

ČESTITAMO ZA IZJEMEN USPEH!!

Gašper Štrajhar, bronasta medalja med mladinci

Gašper Štrajhar, bronasta medalja med mladinci

Mladi upi slovenskega lokostrelstva, Nik Bizjak, Žan Lukšič in Žiga Ravnikar

Mladi upi slovenskega lokostrelstva, Nik Bizjak, Žan Lukšič in Žiga Ravnikar

Žan Lukšič, Žiga Ravnikar, Nik Bizjak in trener Matej Zupanc, ekipni evropski prvaki med kadeti

Žan Lukšič, Žiga Ravnikar, Nik Bizjak in trener Matej Zupanc, ekipni evropski prvaki med kadeti

Oglasno sporočilo