Ponosni na opravljeno pot

0
2871
Na olimpijskem stadionu v Londonu nogometašem Domžal ni uspelo pripraviti velikega presenečenja. Po zmagi z 2:1 na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo je West Ham United na svoji prvi tekmi na novem stadionu slavil s 3:0 in se v zadnji krog kvalifikacij uvrstil s skupnim izidom 4:2. Domžalčani so tako prelepo evropsko sezono, v kateri so dosegli štiri zmage, remi in poraz, zaključili pred izjemno kuliso, ki jo je pripravilo 54.000 gledalcev. 
Ekipa
Tekma se je začela povsem po željah domačinov, ki so že v osmi minuti z golom Cheikhouja Kouyateja povedli z 1:0. To je pomenilo, da so bili v skupnem seštevku že v prednosti, saj so dosegli gol v gosteh. Tudi v nadaljevanju so bili nevarnejši gostitelji, čeprav so bili varovanci Luke Elsnerja tisti, ki so imeli več časa žogo v svojih nogah. Na žalost tokrat niso bili tako razigrani kot v Stožicah in kazen je sledila v 25. minuti, ko je Kouyate še drugič zatresel mrežo Axela Maravala. Domžalčani so v drugem polčasu poizkušali priti do gola, ki bi jim prinesel podaljšek. Nekajkrat so nevarno zapretili, a vratarja Darrena Randolpha, ki je v primerjavi s prvo tekmo v vratih zamenjal Adriana, niso uspeli premagati. Na drugi strani so bili domači izjemno nevarni iz protinapadov in v 81. minuti je enega izmed njih izkoristil Sofiane Feghouli ter postavil končni izid 3:0.

Luka Elsner
”Že pred tekmo je bilo jasno, da smo imeli malo možnosti za uspeh in še te so splavale po vodi, ker nismo odigrali kvalitetne tekme. Danes bi morali biti odlični, če bi želeli imeti vsaj malo možnosti. Na žalost nismo bili niti dobri, ampak povprečni. Zaradi tega smo malce razočarani, kljub temu pa ponosni na zgodbo, ki smo jo spisali in na dolgo evropsko pot, ki smo jo prehodili,” je z manjšim cmokom v grlu povedal trener Luka Elsner, ki se zaveda, da so imeli rumeni lepo priložnost, da vzamejo skalp angleškemu velikanu: ”Izpadli smo proti zelo kvalitetnemu nasprotniku in le redko kdo nam lahko to očita. Zagotovo pa nam bo ta tekma ostala še nekaj časa v spominu, ker bi bili lahko boljši. V prvem in drugem polčasu smo imeli trenutke, ki bi jih lahko veliko bolje izkoristili. V določenih trenutkih, ko bi morali odigrati enostavno, smo veliko preveč komplicirali. Zaradi tega smo bili vseskozi v nevarnosti, da nasprotnik doseže gol. Premalo smo pokazali, da bi obstajalo kakršnokoli upanje po napredovanju.”

MArko Alvir
Domžalčani so v letošnji evropski sezoni v prvem krogu kvalifikacij dvakrat premagali andorski Lusitanos. V drugem krogu so v Soligorsku proti Šahtjorju remizirali, doma pa so Beloruse odpravili z izidom 2:1. Z istim rezultatom je na ljubljanskih Stožicah, pred rekordnim številom (8458) gledalcev v zgodovini domačih tekem NK Domžale, padel West Ham. Čeprav je slednji na povratnem obračunu zasluženo zmagal, se bo tekma na olimpijskem stadionu v Londonu v zgodovino zapisala kot najbolj obiskana tekma v skoraj 100-letnem obstoju Nogometnega kluba Domžale. Na stadionu je bilo 54.000 gledalcev, med katerimi jih je 90 stiskalo pesti za rumene:”Želim si, da smo malce bolj tekmovalni kot smo bili danes. Pozabili smo na osnovno psihološko pripravo, da ne izgubiš tekme še preden se je ta sploh začela. Občutek imam, da smo danes jo. Nismo dali čisto vsega od sebe. Po drugi strani pa smo pripravili dogodek, ki bo ostal z velikimi črkami zapisan v zgodovino Nogometnega kluba Domžale. To smo si prigarali in tega nam nihče ne more vzeti. Na koncu koncev smo na prvi tekmi premagali West Ham, danes pa smo le dobili potrditev za kako kvalitetno ekipo gre,” je o zgodovinski tekmi povedal domžalski strateg, ki opozarja, da njegove varovance že v nedeljo čaka nova preizkušnja. Domžalčani bodo v četrtem kolu Prve lige Telekom Slovenije gostovali v Velenju:”Vračamo se v lepo realnost. Sezona se nadaljuje in hitro moramo začeti nabirati točke, ki nam trenutno manjkajo na lestvici. Približati se moramo mestom, ki si jih želimo. Do konca avgusta bo seveda še veliko dogajanja okoli naših fantov in s tem se bomo morali soočiti. Izzivov nam ne sme manjkati in naredili bomo vse, da bi za nadaljevanje sezone ohranili izredno visoko motivirano ekipo.”

Matic Črnic
Domžalčani bodo v petek dopoldan opravili lažji trening. Po prostem popoldnevu bodo ob 20:40 odleteli iz londonskega letališča Stansted. Pričakovani prihod na letališče Jožeta Pučnika je nekaj minut pred 23:00.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič in Žiga Zupan

Oglasno sporočilo