Kenan Horić odšel v turški Antalyaspor

0
2332
Sofiane Feghouli of West Ham and Kenan Horic of NK Domzale during 2nd Leg football match between West Ham United FC and NK Domzale in 3rd Qualifying Round of UEFA Europa league 2016/17 Qualifications, on August 4, 2016 in London, England. Photo by Ziga Zupan / Sportida
Odlične predstave Nogometnega kluba Domžale na evropskih preizkušnjah v letošnji sezoni so še okrepile zanimanje večjih evropskih klubov za nogometaše rumenih. Med njimi je tudi član najmočnejše turške lige, Antalyaspor, ki ga je po številnih dvobojih z Andyjem Carrollom dokončno prepričan branilec Kenan Horić. Kapetan dvakratnih slovenskih prvakov je rdeče-belim iz južne turške obale obljubil štiriletno zvestobo.
25-letni branilec, ki je imel z Domžalami sklenjeno pogodbo do konca prihodnje sezone, se bo v turškem prvenstvu pridružil nekdanjemu kapetanu rumenih, Nejc Skubicu, ki je včeraj s Konyasporjem podaljšal pogodbo za naslednja tri leta: ”O Kenanu lahko vsi v Nogometnem klubu Domžale govorimo zgolj z izbranimi besedami. Od prvega do zadnjega dne je vselej dal vse od sebe in bil pravi profesionalec tako na igrišču kot izven njega. Imel je zelo svetle in tudi težke trenutke, ki smo jih skupaj prebrodili. Vsi smo veseli, da mu je uspel prehod v bogatejši klub,” je o prestopu povedal športni direktor Matej Oražem.

Kenan Horić
Kenan Horić je iz matičnega Čelika iz Zenice ob Kamniški Bistrico prišel januarja 2014. Nemudoma si je izboril mesto v udarni enajsterici, tako da je v vsega dveh letih in pol kar 89-krat oblekel dres Domžal, v katerem je dosegel tudi dva gola. Prvega 24. septembra 2014 na prvenstveni tekmi proti Gorici, drugega pa pred dobrim mesecem dni na prvi tekmi kvalifikacij za evropsko ligo proti andorskemu Lusitanosu. Z izjemno borbenostjo, čvrstostjo in prijetno osebnostjo je 190 centimetrov visoki nogometaš v Domžalah pustil velik pečat, ki ga je v letošnji sezoni nadgradil še z vlogo kapetana. Nogometni klub Domžale želi Kenanu Horiću veliko uspeha na nadaljnji nogometni poti.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo