Kamfest 2016 je tukaj in v našem mestu ponuja obilo zabave

0
2434

Kulturno društvo Priden možic, v sodelovanju s soproducenti, letos med 12. in 20. avgustom 2016 organizira že 13. izvedbo največjega poletnega kulturnega festivala v širši regiji. Množico zbranih, željnih poletnih ritmov, razstav, kino in gledaliških predstav, predvsem pa željnih zabave in druženja je ob začetku letošnjega Kamfest-a nagovoril župan Marjan Šarec skupaj s predstavnikom festivala Kamfest Jušem Milčinskim.

Trinajsta izvedba bo imela ena dan manj, torej 9, a zato ne bo nič okrnjena – organizatorji namreč pričakujejo, da bo število prireditev enako, če ne večje kot lani. Glavni oder bo predvsem v znamenju slovenske rock scene, Večerni oder bodo zaznamovale mlajše glasbene zasedbe, Oder Zaprice bo ponudil izvrsten jazz program, Keršmančev parkpa bo letos gostil tako gledališče za otroke kot tudi kino in odrske uprizoritve za odrasle.

Vmes pa se bodo seveda odvijale tematske prireditve Festival piva in Okusov Kamnika, številni športni turnirji, Park mladih in ostalo družabno dogajanje, ki pritiče takšnemu festivalu.

Danes, prvi dan festivalskega vrveža, je bil Keršmančev park v znamenju družinsko športno-ustvarjalnega dogajanja, cirkuške predstave Lutkovnega Zavoda Bufeto: Mini cirkus Bufeto in komedije Čisto nova zaveza, v Parku mladih je odzvanjala glasba izpod prstov dveh domačinov, Kamničanov DJ Leavanela in Dacha, tekom celega festivala pa se predstavlja Diversity in KUFR sejem.

V Samčevem predoru so si zbrani ogledali ulično predstavo Tria Šardone: Ala Kart, v dvorani Razstavišča Veronika se je odvijalo odprtje razstaveAndreja Schlegela: 20 000 milj pod morjem – Submarines, na Večernem odru je z elektro ritmi zbrane v noč popeljal Liamere, Glavni oder pa bo tako kot vsako leto gostil velike domače in tuje glasbene zvezde, uvod v koncertno dogajanje pod Malim gradom je danes odprl grško-nemški indie dvojec Sea + Air.

Kot rečeno, je župan Marjan Šarec skupaj z predstavnikom festivala Kamfest Jušem Milčinskim ob pričetku poletnega vrveža in uradnem odprtju festivala zbrane popoldan nagovoril v Keršmančevem parku: »Prisrčno dobrodošli na festivalu Kamfest. Leto je hitro minilo in nestrpno smo pričakovali nocojšnje odprtje in vseh devet dni, ko se bo odvijal naš priljubljeni festival, ki je presegel meje občine Kamnik in je poznan po celi Sloveniji. Letos smo se odločili, da bo odprtje festivala tukaj v Keršmančevem parku, kjer ste se nam pridružili najmlajši, ki že nestrpno pričakujte današnjo predstavo. Pridite vsak dan, lepo se imejte, drugo leto pa se ponovno vidimo«, je povedal župan, nato pa so si vsi z navdušenjem ogledali Mini cirkus Bufeto.

Pa je tukaj! Komaj smo čakali nanj in danes je bil to šele začetek Kamfest-a 2016. Vabljeni v Kamnik vse do 20. avgusta, ko boste v soju enega največjih slovenskih poletnih festivalov vsi našli nekaj zase, se družili, poklepetali in pletli nove poletne zgodbe ob koncertih, predstavah, delavnicah in zabavnih dogodkih. Celoten program si lahko ogledate tukaj, več o dogajanju pa lahko spremljate na uradni spletni strani organizatorjev www.kamfest.org in na družabnem omrežju Facebook.

Vir: Občina Kamnik

Oglasno sporočilo