V Plesnem klubu Miki že tretje leto zapored slavimo svetovna prvaka

1
2193

Plesalci in trenerji domžalskega Plesnega kluba Miki smo se septembra udeležili dveh svetovnih prvenstev na Češkem, v Slovenijo pa se vrnili s številnimi vrhunskimi uvrstitvami. V disciplini mladinskih street dance show parov ter mladinskih street dance show solistov sta slovensko himno za naslov prvaka že tretje leto zapored poslušala Maša Skočaj in Žiga Farkaš, prvo leto Valentin Trobevšek. Srebrne medalje in naslova vice prvakov pa so se veselili plesalci otroške ter mladinske street show formacije.  

Plesalci Plesnega kluba Miki iz Domžal so poletne počitnice skrajšali in plesno sezono pričeli že 20. avgusta, ko so se lotili fizične in psihične priprave na svetovna prvenstva. V dveh zaporednih vikendih so se udeležili kar dveh svetovnih prvenstev, obeh na Češkem.
V času od 20. do 23. septembra so se v Ustiju nad Labijem pomerili najboljši street show plesalci na Svetovnem prvenstvu v street show plesih. Mikijevi trenerji in koreografi Anja Jurić, Andraž Mrak in Nastja Horvat, so na  tekmovanje pripravili kar 62 plesalcev. Ti so z nastopi navdušili mednarodne sodnike in osvojili odlične rezultate, v štirih disciplinah celo najboljše uvrstitve slovenske reprezentance. Tretje leto zapored sta slovensko himno na zlati stopnički pela Maša Skočaj in Žiga Farkaš. Ob tem poudarimo njun prepoznaven stil,  predanost treningom usmerjenih s strani Anje in Andraža, disciplini in stalni podpori staršev. Prav tako se je v pevskih sposobnostih preizkusil Valentin Trobevšek, ki je s točko »Mr. Bean« in številnimi komičnimi vložki predstavil plesno igro na plesišču. Lanski svetovni prvaki, otroška street show formacija, so z rudarsko močjo in Bitcoinom, naslov točke je »Rudarjenje«, izkopali srebrni pokal in medalje. Slovensko zastavo so najvišje dvignili tudi plesalci mladinske street show formacije »What if Jack…«, ki je že peto leto zapored osvojila naslov svetovnih vice prvakov. Trenerja in koreografa Anja in Andraž sta poleg že omenjenih točk tik pod stopničke popeljala otroško pionirsko malo skupino »Na paši«, na 7. mesto pa mladinsko malo skupino »Kupid«.  Mikijeva članska zasedba je pod vodstvom trenerke in koreografinje Nastje popravila lanski rezultat in z vsebino »High School Musical« priplesala na odlično 4.mesto.
Vsi plesalci mladinske street show ekipe bodo plesno leto zaključili z nastopom na Evropskem prvenstvu v street show plesih v Skopju. V času od 7. do 11. novembra bodo branili svoje odlične nastope s ciljem po posegu zlatih medalj v vsaj treh disciplinah.
V Pragi se je od 28. do 30. septembra na Svetovnem prvenstvu v show plesih, pod vodstvom trenerke in koreografinje Maje Vidonja, mudila mikijeva show ekipa, ki je štela 24 plesalk. Slovensko plesno reprezentanco so zastopale v dveh kategorijah. Mladinsko s pravljično show dance formacijo »The Story of the Tree«, ki je v konkurenci 26-ih skupin osvojila zlato sredino s 15. mestom. Člansko pa s show dance malo skupino 7-ih plesalk z aktualno svetovno vsebino »What have We done to our Planet«, ki se je kot druga najboljša slovenska mala skupina uvrstila takoj za finalom na 7. mesto.
Vsi plesalci so se pod vodstvom trenerjev na nastope na prvenstvih maksimalno dobro pripravili in trenerjem izvabili solzice navdušenja. Na plesalce kot na trenerje/koreografe smo z nastopi na prvenstvih v Plesnem klubu Miki zelo ponosni. Odplesali so svoje najboljše nastope in kot izbrane v slovensko reprezentanco to tudi odlično zastopali. Domov so se vrnili z novimi izkušnjami, ki so jih prejeli z doseganjem lastnih fizičnih in psihičnih sposobnosti, poglobljenimi prijateljstvi, zgodbicami na poti in na tekmovanjih ter motivacijo po nadaljevanju nabora plesnih znanj. Le ta smo za prihodnje mesece v klubu nadgradili z dodatnim treningom gimnastike s trenerjem Petrom Sternadom in drugimi plani posameznih skupin. Za izvajanje vsega naštetega se zahvalim staršem, ki nas z zaupanjem spodbujate in tudi spodbudite k napredku. Držimo pesti za nastope street show plesalcev na EP v Skopju.

Saša Eminić Cimperman

Članice
High School Musical
Mladinska formacija
Otroška street show formacija – podelitev
Mladinska street show formacija – podelitev
Valentin in trenerja Anja in Andraž
Maša in Žiga ter trenerja Anja in Andraž
Potep po Pragi
Oglasno sporočilo