Kronika policijske postaje Kamnik (od 22.08. do 28.08.2016)

0
3146

22.08.2016
TATVINA GORIVA IZ VOZIL
V naselju Godič so policisti obravnavali tatvino goriva, ki ga je neznani storilec odtujil tako, da je pristopil do osebnega avtomobila, parkiranega pred stanovanjsko hišo in nato z neznanim predmetom naredil luknjo premera 0.5 cm v rezervoar goriva ter iz njega izvršil tatvino okoli 15 litrov goriva. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Policisti smo bili 23.8.16 okoli 01.39 ure obveščeni, da naj bi eni izmed kamniških ulic dva moška vrtala v rezervoarje za gorivo in iz njih točila gorivo. Takoj so na kraj odšli policisti, ki so tam prijeli več oseb. V postopku z njimi so jim zasegli vso potrebno opremo za izvrševanje tovrstnih kaznivih dejanj, zoper njih pa bo za več kaznivih dejanj podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

23.08.2016
TATVINA PASOV NA ŠUTNI
Na policijsko postajo se je zglasil občan in povedal, da mu je neznana oseba 20. 8. 2016 na tržnici na Šutni, kjer je prodajal unikatne izdelke odtujila 25 do 30 unikatnih hlačnih usnjenih pasov v vrednosti okoli 1500 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

24.08.2016
RAZBITO STEKLO NA VOZILU
V Kamniku je neznanec je na osebnem vozilu razbil manjše trikotno steklo. Nastala je manjša materialna škoda. Prijaviteljica ni podala predloga za pregon in sledi obvestilo na državno tožilstvo.

25.08.2016
ALKOHOLIZIRAN TRAKTORIST
Izven naselja Vrhpolje sta policista opravljala kontrolo prometa in ustavila voznika traktorja, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,67 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

ZASEG POSUŠENE SNOVI
V Komendi so policisti opravili postopek z osebo, ki je imela pri sebi posušeno snov rastlinskega izvora in ročni kovinski mlinček. Obstaja sum, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Snov je bila poslana v analizo. V kolikor se z analizo ugotovi, da gre za prepovedano drogo bo z odločbo izrečena sankcija za prekršek.

26.08.2016
TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec odtujil žensko treking kolo znamke GARY FISHER model Nirvana, ki je bilo s ključavnico priklenjeno na kovinski del kolesarnice in ga odpeljal neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG DROGE IN PRIDRŽANJE
V naselju Kamnik so policisti opravili postopek z osebo, ki je pri sebi več imela alu zavitkov neznane rjave snovi (sum konoplja rastlina ). Ker so bili podani razlogi, da naj bi se slednji ukvarjal s preprodajo drog, mu je bila odvzeta prostost odrejeno pridržanje ter zaseženo vozilo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

27.08.2016
ZASEG POSUŠENE SNOVI
V naselju Šmarca so policisti opravili postopek z osebo, ki je imela pri sebi posušeno snov rastlinskega izvora. Tudi ta snov je bila poslana v analizo in v kolikor se z analizo ugotovi, da gre za prepovedano drogo bo z odločbo izrečena sankcija za prekršek.

28.08.2016
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so na regionalni cesti Stahovica-Kamniška Bistrica obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi neupoštevanja pravil za smer in stran vožnje neznanega voznika z neznanim vozilom, bele barve, kateri pa je nato s kraja odpeljal in oškodovancu ni nudil svojih podatkov. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil in sledi ustrezen ukrep.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo