Prišel je ves razigran – Prvi šolski dan

0
5994

Prvošolčki so danes prvič prestopili prag osnovnih šol, pred njimi je nov svet raziskovanja, učenja in spoznavanja novih prijateljev.

Kot se za tak dan spodobi, so osnovne šole v občini Domžale za male glavice pripravile posebne sprejeme, z otroškimi predstavami, igricami in glasbo. Malo manj kot 500 prvošolčkov je prvič spoznalo svoje učiteljice, ki so lepo okrasile učilnice in se potrudile, da se bodo otroci v šoli prijetno počutili.
Tako kot že vrsto let je bilo tudi letos poskrbljeno, da so predstavniki Občine Domžale obiskali domžalske osnovne šole in pozdravili prvošolce ter ostale učence.
Župan Toni Dragar je najprej pozdravil prvošolčke na Podružnični šoli Ihan, kjer je bilo zelo veselo, saj so učenci starejših razredov ob veseli glasbi pospremili prvošolce v njihovo novo okolje. Na tej šoli bo letošnje leto sploh izjemno zanimivo, saj bomo že v tem mesecu začeli z gradnjo prizidka in tako upamo, da bomo naslednje leto prvi šolski dan preživeli že v novem delu šole. Župan pa je pozdravil otroke tudi na OŠ Rodica, kjer imajo letos največ prvošolčkov. Otroci drugega razreda so za svoje mlajše prijatelje pripravili igrico Pedenjped in zapeli še nekaj veselih pesmic.
Podžupanja mag. Renata Kosec je pozdravila otroke na OŠ Dragomelj, kjer je z današnjim dnem nastopil tudi novi ravnatelj, Peter Jerina. Na njihovi šoli imajo letos dva oddelka. Podžupanja je otrokom zaželela lepo šolsko leto, veliko lepih trenutkov in novih prijateljev ter jih opozorila na varnost v prometu.
Podžupanja mag. Jana Miklavčič pa je obiskala otroke na Podružnični šoli Krtina, Osnovni šoli Preserje pri Radomljah in Osnovni šoli Domžale, kjer so toplo sprejeli nove obraze, učenke in učenci tamkajšnjih šol pa so za najmlajše pripravili poučno gledališko predstavo. Podžupanja je vsem zbranim prvošolčkom zaželela, naj se pridno učijo, da bodo lahko v življenju počeli tisto, kar si bodo želeli ter naj današnji dan preživijo čim lepše karseda. Na Osnovni šoli Venclja Perka je 66 novih prvošolčkov pozdravila Vodja družbenih dejavnosti, gospa Kristina Slapar.
V sklopu projekta »Varno v šolo in domov« smo na Občini Domžale tudi v letošnjem šolskem letu pripravili rutke za vse domžalske prvošolce. Rutke so slovenske izdelave, na obeh straneh trikotnika pa jih krasi naš Hrošček Simon. Posebnost naših rutk je, da imajo na ramenu poseben patent za zapiranje (na ježka), s katerim lahko otroci preprečijo morebitne poškodbe, ki bi lahko nastale med prerivanjem in vlečenjem za rutke. Lansko izvedbo naših rutk pa smo letos še modernizirali in dodali še odsevnike ter tako rutke naredili še bolj varne. Že kmalu pa v sklopu Tedna otroka pripravljamo posebno presenečenje za naše nove prvošolčke – Hrošček Simon naj bi jih obiskal v njihovih novih učilnicah.
Urad župana
Foto: Vido Repanšek in Miha Ulčar
.
prvi-solski_dan_domzale (13) prvi-solski_dan_domzale (12) prvi-solski_dan_domzale (11) prvi-solski_dan_domzale (10) prvi-solski_dan_domzale (9) prvi-solski_dan_domzale (8)
prvi-solski_dan_domzale (7) prvi-solski_dan_domzale (6) prvi-solski_dan_domzale (5) prvi-solski_dan_domzale (4) prvi-solski_dan_domzale (3) prvi-solski_dan_domzale (2)
Oglasno sporočilo