Slovesna postavitev temeljnega kamna za gradnjo novega objekta: Dom krajanov – gasilski dom Studenec

0
5814

V petek, 2. septembra 2016, je potekala slovesna postavitev temeljnega kamna za nov objekt. V najbolj vzhodnem delu občine Domžale so se namreč že več desetletij trudili za izgradnjo novega gasilskega doma. Kot je pokazala odlična praksa v Dobu, kjer so v stavbi združeni vrtec, gasilci in večnamenska dvorana za krajane, smo se tudi tokrat odločili za gradnjo večnamenskega objekta.

Slovesnost, ki jo je popestril krajši kulturni program, je vodila Ana Kovač, sodelovali pa so učenci Podružnične šole Krtina in vokalna skupina Dotik. Slednje so začele program z Zdravljico. Poleg krajanov in predstavnikov domačih društev so se slovesnosti udeležili tudi predstavniki prostovoljnih gasilskih društev iz GZ Domžale ter številni gostje, med njimi župan Občine Domžale Toni Dragar, podžupanja, mag. Renata Kosec, župan Občine Lukovica Matej Kotnik, predsednik KS Krtina Janez Avsec, predsednik GZ Domžale Stane Kovač, poveljnik GZ Domžale Matjaž Merkužič, župnik Jure Ferlež, vodja projekta Sonja Spruk, predstavniki izvajalca del SGP Graditelj Kamnik, predstavniki projektantov projekta podjetja Biring in predstavniki podjetja Biro Veritas, ki bodo opravljali nadzor.

Goste je pozdravil domačin, predsednik sveta KS Krtina, Janez Avsec: »Dobrodošli v najbolj vzhodnem in zelenem delu domžalske občine.« V nadaljevanju je opisal bogato kulturno življenje v Krtini danes in v preteklosti ter izrazil svoje zadovoljstvo ob začetku gradnje. Zahvalil se je tako županu Toniju Dragarju kot njegovi listi LTD – Lista za vse generacije, ki so se več let trudili za gradnjo novega objekta. Zahvalil pa se je tudi vsem ostalim svetnikom in svetnicam, ki so idejo podprle.

Obiskovalce je pozdravil tudi župan Toni Dragar, ki se je zahvalil Janezu Avscu in vsem sodelujočim za pripravo kulturnega programa. Spregovoril je tudi o svojem političnem delovanju – župan je namreč pred volitvami obljubljal razvoj celotne občine in ne samo jedra občine, torej mesta Domžale. Gradnja novega objekta je dokaz uresničevanja te politike – gre namreč za izjemno pomembno pridobitev za Krtino in njeno širšo okolico. V Krtini so sicer letos poleti že pridobili nov oder v poletnem gledališču Studenec, prav tako pa je predviden nadaljnji razvoj in gradnja v prihodnosti.

Predsednik PGD Studenec Tomaž Kovač pa je v svojem govoru na kratko orisal začetke delovanja njihovega društva. Povedal je še, da star gasilski dom ne zadostuje več vsem zahtevam in dejavnostim, ki jih današnji čas terja od prostovoljnih gasilskih društev. Ob tem se je zahvalil Občini Domžale, da so prisluhnili njihovi potrebi po novem gasilskem domu in pristopili k investiciji ter tudi Krajevni skupnosti za vso pomoč.

Že v ponedeljek, 5. septembra 2016, se je začela gradnja. V večnamenskem objektu, bodo lahko poleg prostovoljnega gasilskega društva, svoj prostor za dejavnost našla tudi ostala društva, ki imajo sedež na področju KS Krtina in s tem obogatila že tako raznoliko društveno življenje. Projekt je vreden 410.441,76 € in ga bo izvajalo podjetje SGP Graditelj Kamnik, ki naj bi z gradnjo zaključil julija 2017.

Urad župana

5769_big 5770_big 5771_big 5772_big 5773_big 5774_big 5776_big 5780_big

Oglasno sporočilo