Dejan Zarić osvojil naslov svetovnega prvaka v kickboxingu

0
3268

Mlada slovenska reprezentanca v kickboxingu je na kadetskem in mladinskem Svetovnem prvenstvu v konkurenci več kot 1.700 tekmovalcev iz 50 držav osvojila 17 odličji. Sven Hojs, Petar Spasenić in Tadej Kolander so postali novi svetovni prvaki. Našo regijo sta zastopala Mengšan Dejan Zarić in Trzinčan Žan Podboršek.

Aktualnemu evropskemu prvaku Žanu Podboršku to prvenstvo ne bo ostalo v najlepšem spominu, saj mu ni uspelo uresničiti napovedi in povezati evropski in svetovni naslov prvaka. Splet okoliščin je bil tak, da se je Žan že v fazi izločevalnih dvobojev pomeril s starim znancem, večkratnim evropskim in svetovnim prvakom Britancem Elijah Everillom. Tako smo že na začetku tekmovanja videli ponovitev finala EP iz Španije, kjer je slavil Žan Podboršek. Tokrat pa je Britanec s pomočjo dveh (od štirih) sodnikov iz svoje reprezentance Žana uspel premagati in prekinil sanje o združitvi obeh največjih naslovov. Kljub vsemu je bila borba zelo napeta in atraktivna, kjer sta oba borca dokazala, da sta v tej kategoriji na vrhu lestvice. Z velikim veseljem lahko pričakujemo še tretjo borbo, ki bo nedvomno pokazala kdo je vladar te kategorije.

Posebne pozornosti pa je bil deležen finale kategorije mladincev do 69 kg, kjer sta se pomerila dva predstavnika Slovenije, Dejan Zarić in Petar Spasenić. Oba slovenska finalista sta do finala s soglasnimi sodniškimi odločitvami v svojo korist suvereno premagovala konkurenco. V atraktivnem in do konca napetem zaključnem obračunu je naposled izkušenejši Spasenić s svojo odlično nožno tehniko uspel telesno močnejšemu in v borbi z bližine boljšemu Dejanu Zariču vsiliti borbo z razdalje in si s soglasno sodniško odločitvijo zagotovil naslov svetovnega prvaka. Dejan je tako osvojil naslov svetovnega vice prvaka in v svojem krstnem nastopu za slovensko izbrano vrsto dosegel uspeh kariere.

Neizmerna zahvala za podporo gre obema družinama, domačemu klubu, Občini Mengeš ter članom prijateljskega kluba Center iz Ljubljane, kjer sta Dejan in Žan trenirala pod vodstvom Igorja Packa, ki je omogočil idealne pogoje za vrhunske, dolgotrajne in naporne priprave priprave.

Besedilo: Ivan Budimir
Foto:    WAKO Slovenija (Dejan Zarić z izjemnim udarcem)

Oglasno sporočilo