Energija v klubu je izjemna. Domžale – Aluminij 2:0

0
2461
Otvoritvena tekma 8. kola Prve lige Telekom Slovenije je bila tokrat v Športnem parku Domžale. Okoli 800 gledalcev je s toplim aplavzom sprejelo novega trenerja Simona Rožmana, ki je vajeti rumenih od Luke Elsnerja prevzel točno teden dni nazaj. 33-letni strateg je svojo pot na klopi dvakratnih slovenskih prvakov začel z zmago 2:0 proti Aluminiju iz Kidričevega.

Konec”Občutki so fantastični. Energija v klubu, tako pri sodelavcih v pisarnah, kot tudi pri igralcih, me je že pred začetkom tekme navdajala s pozitivno nervozo. Vesel sem, da smo po stresnem tednu našli skupno točko, saj so fantje pokazali izjemno energijo in pripadnost. Iskreno jim čestitam za zmago. Hkrati bi se zahvalil vsem sodelavcem, ki so me tako lepo sprejeli v teh težkih trenutkih. Odzvali so se zelo nesebično in ta teden smo delali 24 ur na dan, da bi stvari že na prvi tekmi zgledale solidno,” je po tekmi povedal Rožman, ki je skupaj s sodelavci v strokovnem vodstvu malce prevetril udarno enajsterico. Od prve minute sta tekmo začela novinec Veljko Batrović in povratnik Denis Halilović, na desnem bočnem položaju pa je pred Alvarom Brachijem prednosti dobil Matija Širok. Kljub temu rumeni v prvem polčasu niso blesteli: ”V zelo kratkem času smo poizkušali uvesti spremembe. Fantje so se držali vseh navodil strokovnega vodstva. Na trenutke smo bili videti tako kot si tudi sami nismo želeli, ampak igralci so na igrišču pustili zadnje atome moči, da smo tekmo obrnili v svojo korist.”

 

.
V drugem polčasu je na igrišče stopila povsem drugačna ekipa, ki je bila iz minute v minuto bolj nevarna in le vprašanje časa je bilo, kdaj bo za hrbtom gostujočega vratarja Luke Janžekoviča končala prva žoga: ”Med odmorom se v garderobi ni dogajalo nič posebnega. Opozorili smo na stvari, ki jih nismo delali dobro in igralcem povedali, kje se odpirajo možnosti za prihod do tekmečevega gola. Mleli smo nasprotnika, ki je po 70. minuti fizično padel. Na drugi strani smo mi stopnjevali tempo, tudi z menjavami, in dejansko je bilo le še vprašanje časa, kdaj bomo zadeli,” je pojasnil domžalski strateg, ki se je prvega gola razveselil v 83. minuti, ko je po podaji Jureta Balkovca, ki je na dan tekme praznoval 22. rojstni dan, v polno meril tokratni rezervist Marko Alvir. Zmago je osem minut pozneje potrdil Žan Majer, ki je izkoristil podajo Jana Repasa: ”Zelo sem vesel, da smo si ob dveh doseženih golih pripravili še nekaj priložnosti in rezultat bi bil na koncu lahko še višji. Zagotovo pa se je Aluminij pokazal za zelo kvalitetnega, čvrstega in agresivnega nasprotnika, ki je nevaren s protinapadov. Tekma je bila takšna kot smo jo pričakovali.”
.

VeseljeDomžalčani so s četrto zmago v sezoni prekinili niz dveh zaporednih porazov: ”Tako na organizacijski ravni kot tudi v sami ekipi, nam bo zmaga pomagala do hitrejšega privajanja na spremembo, ki se je zgodila. Zmaga nas bo energetsko še bolj dvignila, nam vlila samozavesti in prepričan sem, da bomo iz tekme v tekmo boljši,” pravi Rožman, ki bo drugo tekmo na klopi rumenih vodil že v torek ob 16:00, ko bodo Domžalčani v osmini finala slovenskega pokala gostovali v Tolminu: ”Naša filozofija je takšna, da gledamo iz dneva v dan. Danes smo razmišljali o Aluminiju, jutri bomo začeli o Tolminu. Imamo dovolj širok kader, da lahko brez večjih težav rotiramo igralce. Nasprotnika zagotovo ne podcenjujemo in na vsaki tekmi bom od fantov zahteval njihov maksimum. Prepričan sem, da bomo že v Tolminu naredili korak naprej v igri,” je zaključil Rožman, ki se je na prvoligaško sceno vrnil le dobro leto dni potem, ko je zapustil klop Celja, kjer je zadnjo tekmo vodil prav proti Domžalam.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

Oglasno sporočilo