Učenke in učenci Osnovne šole Toma Brejca ponovno zmagovalci Žogarije

0
3453

Učenci Osnovne šole Toma Brejca so v petek, 9. 9. 2016, na Bledu že drugič zapored postali zmagovalci velikega slovenskega finala v Žogariji.

V igri za prvo mesto so v skupnem seštevku iger (kviz znanja, tudi vi profesor, spretnostne igre in nogomet 3:3) tesno premagali učence Osnovne šole Jožeta Krajca iz Rakeka. Z zmago so si priborili tudi nastop na mednarodnem finalu 2016, ki se bo v petek, 16. 9. 2016, odvijalo v mestu Szentgotthárd na Madžarskem. Na mednarodnem finalu 11. sezone Žogarije se bodo naši učenci pomerili z zmagovalci vseh držav udeleženk (Italija, Avstrija, Madžarska, Hrvaška, BIH, Srbija, Kosovo, Makedonija in Črna Gora).

Šolo so zastopali naslednji učenci: Ula Osolnik, Jure Novak, Timotej Pavlinac, Nal Česen, Miha Golob, Ana Lanišek, Maša Viriant, Žan Pahor, Lan Lamut, Luka Bojkovič, Gregor Pogačar, Vid Thuma in naša bivša učenka Pia Božič.

Učenci 3. a razreda so poskrbeli za glasno spodbudo s tribun, Andrej Jerin in Valentin Trobevšek pa sta navdušila z energičnim plesnim nastopom.

Vsem skupaj iskrene čestitke in veliko uspeha tudi na mednarodnem finalu.

Besedilo in fotografije: učitelj Rok Hribar

Oglasno sporočilo