37. tek na Šmarno goro

0
3162

37. tek na Šmarno goro z vrhunskimi tekači v odličnih razmerah brez pričakovanega rekorda, zmagovalec je bil s časom 41:34 Eritrejec Petro Mamu, tudi kralj Grintovca, in letošnji zmagovalec svetovnega pokala v skupnem seštevku  in Avstrijka Andrea Mayr s časom 48:42, sicer tudi zmagovalka svetovnega pokala v skupnem seštevku. 200 tekačev iz 11  držav je naskakovalo Šmarno goro, med njimi je bilo kar  24  tekačev KGT Papež.

Med ml. veterani  je bil zmagovalec  Miran Cvet  s časom 45:03, Metod Bregar je bil četrti.  Med  starejšimi veterani pa je bil prvi Franci Teraž. Pri članih je bil najboljši na 7. mestu Gašper Bregar, 13. Timotej Bečan, 22. Simon Razpotnik, 28. Aljaž Kožuh, 37. David Dolinšek.  Med članicami je  bila Jasmina Jelovšek peta, sledila ji je Ana Čufer.  Urška Trobec pa je bila zmagovalka med ml. veterankami. V hudi mladinski konkurenci je Tine Habjan pritekel  7. mesto, sledil mu je Marino Mekiš.

Odlično so se odrezali tudi najmlajši tekači. Zmagovalne stopničke med st. deklicami/dečki  so  na 3. mestu  pripadle Hani Dobovšek  in Nejcu Uršiču, Rok Sušnik je osvojil zlato, Rok Podbregar pa je bil peti.   Šesto mesto  v kategoriji deklice/dečki je bilo rezervirano za Tjašo Uršič in Izaka Poljanška,  za las je zmagovalne stopničke zgrešil Aleš Prelovšek na 4. mestu.  Večno nepremagljiva zmagovalka med ml. deklicami je bila Maša Viriant, šesta  Viktorija Dolinšek, pri ml. dečkih je četrto mesto zasedel Nik Romšak, osmo pa Nejc Petek.

Čestitamo za odlične dosežke!

Mira Papež

Oglasno sporočilo