Dobljani ugnali “Brice” in skočili na 2. mesto v II. SNL; B-ekipa Dobljanov ponovno zanesljiva

0
3278

“Modri” iz Doba so v 10. krogu 2.SNL doma gostili nogometaše Nk Brda iz Vipolž in jih ugnali z minimalno razliko. Za edini gol na tekmi je že v 10. minuti 1. polčasa poskrbel Samo Kokalj.
“Brici” o na tekmi dokazali, da so vedno “trd oreh”. a Dobljani so v letošnji sezoni odlično pripravljeni in je skok tik pod vrh pričakovan rezultat, saj je domači strateg Damijan Romih našel pravo formulo uspeha, ki iz kroga v krog stopnjuje odlično formo naših nogometašev. Na tekmi je opravil vse tri menjave, v igro so tako vstopili še Luka Šušnjara, Jernej Leskovar in Domen Pele, vsi v drugem polčasu.
Sodnik Gornjak je sicer na tekmi puščal “trdo igro”, prvič je segel po kartonih rumene barve v drugem polčasu, ko je bil v 48. minuti kaznovan gostujoči vratar Matej Mavrič. Brici so nato prejeli še 3 kartone in sicer v Jani Rijavec v 65.minuti in Matic Ferjančič v 92. minuti. Pri Dobljanih je v prav tako v 92. minuti rumeni karton prejel Luka Šušnjara.
V standardni postavi »prve« enajsterice, sta manjkala stebra domače obrambe Matic Mirtič– prepoved igranja zaradi 4 rumenih kartonov in Jan Češnjevar – zaradi rdečega kartona na tekmi 9. kroga proti ekipi Nk Drava Ptuj. V igri sta ju odlično nadomestila Klemen Nemanič in Matic Zupanc. Zelo nas veseli, da se po poškodbi vrača kapetan Klemen Kunstelj.
Dobljani so z 6. zmago v sezoni skočili 2. mesto v ligi, premoč so morali priznati le enkrat in sicer v Kranju proti vodilni ekipi prvenstva, Nk Triglav Kranj, za katero zaostajajo 9 točk.
Čestitke za zmago in lepo predstavo na igrišču, vratarju Maticu Čretniku pa za “clean sheet” št.6 v letošnji sezoni.

10. krog II.SNL:

NK Roltek Dob : NK Brda 1:0 (FT)
Samo Kokalj (10′)
Sodniki: Gornjak Iztok (glavni sodnik), Lunežnik Janez (1. pomočnik),
Mijatović Veljko (2. pomočnik)
Delegat NZS: Klopčič Bogomil

Postava Nk Roltek Dob:
13 Matic Čretnik
5 Klemen Nmenaič
6 Alen Romih
7 Denis Šmigoc
8 Albert Račić
11 Samo Kokalj
14 Gregor Čretnik
16 Lovro Splichal
18 Rok Kidrič
19 Ernest Grvala
27 Matic Zupanc

Rezervni igralci
12 Tadej Avsec
10 Jernej Leskovar
17 Klemen Kunstelj
20 Marko Lunder
21 Kristjan Draksler
22 Luka Šušnjara
31 Domen Pele

Trener: Damijan Romih

roltek_dob_brda3roltek_dob_brda2roltek_dob_brda1

_____________________________________________________________________

B EKIPA DOBLJANOV PONOVNO ZANESLJIVA-“POČILO” JE V DOLOMITIH!

V 7. krogu Regionalne ljubljanske lige so Dobljani gostovali pri zadnjeuvrščeni ekipi Nk Dolomiti Dobrova in jo visoko ugnali. Mreža se je pri domačih zatresla kar petkrat, prvič že v 18. minuti, ko je žogo v lastno mrežo poslal Zupanc Blaž. Za povišanje vodstva  “Modrih” iz Doba na 0:2 je poskrbel v 38. minuti Repnik Gašper. To je bil tudi rezultat polčasa.

V 2. polčasu  je v  63. minuti je z lepo akcijo za Dobljane zadel Jemec Kocjan Kristjan in povišal rezultat na 0:3  Le minuto kasneje so nogometaši Dolomitov znižali rezultat na 1:3 in sicer je v 64. minuti z bele točke zadel Černe Rok.     Komajda se je mreža gostov prenehala tresti, že je za nov zadetek domačih v 66. minuti poskrbel Sodržnik Žiga ter znižal rezultat na 2:3. Ko se je že zazdelo, da bi lahko nogometaši Dolomitov pripravili še eno presenečenje, v prejšnjem krogu so v gosteh z 0:1 ugnali Nk Litija, sta za miren zaključek in visoko zmago Dobljanov zadela že Škofljanc Gašper v 78. minuti(2:4) in Avbelj Žiga v 82. minuti za 2:5, to pa je tudi bil končni rezultat srečanja na Dobrovi.            Dobljani, ki jih vodi trener Dušan Smolnikar, so vodilna ekipa v RLL oz. 4SNL. Pred drugouvrščeno ekipo Nk Litija imajo 3 točke prednosti.
Čestitke za visoko zmago in vodstvo na lestvici.

7. krog Regionalna Ljubljanska liga 16/17:
NK Dolomiti Dobrova – NK Roltek Dob(B) 2:5 (0:2)FT
Zupanc Blaž (18′.AG), Černe Rok (64′-11m), Sodržnik Žiga (66′);
Repnik Gašper (38′), Jemec Kocjan Kristjan (63′), Škofljanc Gašper (78′) in Avbelj Žiga (82′)
Glavni sodnik: Lukšič Jan
1. pomočnik: Majhen Matija
2. pomočnik: Birtič Matej
Delegat: Nikolič Milovan

V 8. krogu(sobota, 15.10.2016) b B ekipa Nk Roltek Dob doma gostila ljubljanski Nk Interblock.

Vsi za ŠAMPIONE iz Doba!
Gregor Horvatič

Press Nk Roltek Dob

nk_roltek_dob_b_ekipa nk_roltek_dob_b_ekipa1 nk_roltek_dob_b_ekipa2 nk_roltek_dob_b_ekipa3 nk_roltek_dob_b_ekipa4

Oglasno sporočilo