Kamničani prepričljivi v pokalu

0
2199

Odbojkarji Calcit Volleyballa so v prvi tekmi osmine finala pokala Slovenije v dvorani OŠ Kamnik s 3:0 (13, 13, 11) premagali goste iz Radencev. Za varovance Gašperja Ribiča je bila to zadnja preizkušnja pred prvim turnirjem srednjeevropske lige v Pliberku, kjer bo v četrtek igrala z domačo Posojilnico Dob, v petek pa še s slovaško ekipo Spartak Myjava.

Kamničani so dvoboj z Radenci, ki igrajo v 3. DOL – vzhod, ki so se do osmine finala pokala Slovenije prebili z zmagama proti drugi hoški ekipi in Pro Volleyju, začeli v postavi, ki je v soboto slavila v Murski Soboti. Na mestu organizatorja igre je tako tekmo začel Jan Brulec, na sprejemu sta bila Domen Kotnik in Primož Vidmar, v bloku Sašo Štalekar in Matic Videčnik, na mestu korektorja Andrej Štembergar Zupan in na liberu Klemen Hribar. V tej zasedbi so tekmo začeli zbrano, brez podcenjevanja, temu primeren pa je bil tudi izid.

V nadaljevanju tekme je trener Gašper Ribič v igro poslal Janija Konjedica, Timoteja Ratka, Jureta Laknerja in Žana Novljana, zaigral pa je tudi Metod Golob, vendar kot sprejemalec, kamniški odbojkarji pa so še naprej igrali zavzeto in prišli do pričakovane zmage.

»Zadovoljen sem s pristopom in igro, ki so jo fantje prikazali proti gostom iz Radencev,« je bil po tekmi v komentarju kratek trener Ribič.

Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 26. oktobra, v Radencih.

Miha Štamcar

Fotografija: Klemen Brumec
Oglasno sporočilo