Mednarodna liga Extra Liga LPI.si

0
2759

Članska ekipa ŽKD LEDITA je odigrala svojo prvo tekmo v mednarodni ligi Extra Liga LPI.si. Na domačem parketu je gostila ekipo Žiri,ki se je sestavila po dolgih letih mirovanja in pokazala kar nekaj občudovanja vrednih potez pod koši POŠ Ihana.

V ekipi ŽKD LEDITA je v letošnji sezoni kar nekaj sprememb v igralskem kadru. Odločili smo se,da skozi ligo razvijamo mlade igralke in tako jim omogočimo nabiranje izkušenj tudi na članskih tekmah.
Članice Ledita so prebile led v Extra ligi LPI.SI. Iskrene čestitke vsem igralkam za odlično igro in prvo zmago! Čestitke za prvo zmago vsem in vsaki posebej, rek pravi, da na mladih svet stoji in prav je, da se jim ponudi priložnost! Letos imamo močno pomlajeno ekipo. Nekatere igralke od lanske zasedbe je bila nad idejo o priključitvi mlajših igralk kar vesela, saj nam je ravno to primanjkovalo. Tako je letos ekipa popolnoma prevetrena in relativno mlada. Liga kot taka je namenjena razvoju mlajših igralk in mi se bomo zagotovo tega tudi držali ter ponudili vsem kadetinjam možnost razvoja na tekmah,ki nas čakajo letos.

ldita-3

Manca Vesel, ki igra v kadetski ekipi, je tokrat prvič igrala za članice v Extra ligi LPI.SI. Po tekmi nam je zaupala: »Kljub odigrani kadetski tekmi dopoldne, sem komaj čakala na mojo prvo člansko tekmo. Med ogrevanjem sta bila prisotna strah in nervoza, ki pa sta se hitro razblinila ob začetku tekme. Bila je odlična energija, ki nas je tudi pripeljala do zmage. Tekmo smo odigrale ekipno, srčno in borbeno. Vesela sem, da mi je na prvi tekmi uspelo doseči tudi prve točke.«
Petra Perić, najboljša strelka ekipe, je bila zadovoljna z prvo tekmo v sezoni: »V soboto je za nas bila odigrana prva tekma Extra lige LPI.SI, v kateri sta se pomirili ŽKD Ledita in KK Žiri. Po dokaj izenačeni igri v prvem polčasu, so pobudo v drugi polovici tekme prevzele Leditke in priigrane koše razlike obdržale do konca tekme. Igralke obeh ekip so na igrišču pokazale veliko mero energičnosti in borbenosti, kar je prispevalo k dobremu vzdušju v dvorani. Čestitke obema ekipama za prikazano željo in igro.«
Trenerka članske ekipe Elvira Rošić Ključanin je bila nad prikazanim svoji deklet navdušena: “Začeli smo malo neučakano in nervozno. Res je, da je ekipa letos precej pomlajena in neuigrana, vendar kljub temu menim, da z odločitvijo o priložnostih pri igranju mladih igralk v članski ekipi nismo zgrešili! Vidim izziv in predvsem dolgoročni razvoj mladih igralk, ki skupaj z izkušenimi tvorijo dobro energijo in medsebojno dopolnjevanje pod koši. Do polčasa smo proti dokaj izkušenimi igralkami Žiri igrali tekmo precej neodločeno, nato pa smo v drugem polčasu s treznimi odločitvami in “mladostjo” v kontra napadih pridobili prednost, katero smo do konca tekme uspeli konstantno obdržati. Čestitke vsem in vsaki posebej za prvo zmago v razvojni EXTRA LIGI LPI.SI … zgodovina se piše!”
Komaj čakamo, da nadaljujemo z našo zgodovino in pokažemo vsem, kako se iz treninga v trening naučimo nekaj novega!
Se vidimo pod koši …

Elvira Rošić Ključanin

Oglasno sporočilo